Žreb turnira u Monte Karlu: Nole izbegao Vavrinku, na Rafu u polufinalu

Kako je odlučeno žrebom, Novak Đoković će u polufinalu teniskog turnira u Monte Karlu igrati protiv Rafaela Nadala, pod uslovom da se obojica plasiraju u završnicu. Posle prvog kola u kojem je slobodan, Đokoviću najverovatnije slede dueli sa Almagrom, Gulbisom, a zatim i sa Čilićem. Federer u težoj polovini žreba sa aktuelnim šampionom Vavrinkom.

 

Nadal je ove nedelje pao na peto mesto ATP liste. Žrebom je odlučeno da sa Đokovićem može da se sastane u polufinalu, a pre toga se ukršta sa sunarodnikom Davidom Fererom. Projektovani rival Đokovića u četvrtfinalu jeste Hrvat Marin Čilić sa kojim će u toku dana igrati egzibicioni meč. Prethodno, Đoković je odigrao prijateljski meč protiv Vavrinke.

 

Đoković i Vavrinka uoči egzibicionog meča

Njih dvojica nalaze se u gornjoj polovini kostura, dok donju predvodi Švajcarac Rodžer Federer, a tu su još branilac titule Stan Vavrinka i Miloš Raonić. U istom delu gde su Novak i Rafa nalazi se i Viktor Troicki, koji će već na startu imati težak posao protiv Martina Kližana.

Novak je slobodan u prvom kolu, a u drugoj rundi ga verovatno očekuje susret sa Nikolasom Almagrom koji će dobiti protivnika iz kvalifikacija. Već treće kolo srpskom igraču bi poslužilo kao pravi test pošto se ukršta sa Letoncem Ernestsom Gulbisom, 11. nosiocem na turniru u Kneževini. Međutim, Gulbis će pre tog meča morati da prođe Andreasa Hajder Maurera i pobednika susreta Bernard Tomić – Lukaš Rosol.

Teško je očekivati da će Marin Čilić stići do četvrtfinala posle duge pauze zbog povrede, a da bi to uradio mora da preskoči nekoliko nezgodnih prepreka – Florijana Majera, Mihaila Južnog, Davida Gofana i Žo-Vilfreda Congu.

Nadal će već u svom prvom meču u Monte Karlu morati da bude na visokom nivou jer ide na Dominika Tima koji ne bi trebalo da ima problema sa Lukasom Puijem. I treće kolo neće biti jednostavno – najverovatniji protivnik je Džon Izner, a iznenađenja priželjkuju Troicki, Kližan i Džonson.

David Ferer će jedinog ozbiljnog suparnika do četvrtfinala imati u Žilu Simonu jer u drugom delu gornje polovine žreba ima mesta za dvojicu kvalifikanata, a tu su još, Simone Boleli i Viktor Estrelja Burgos.

 

 

Federer predvodi donji deo kostura, a pošto nema Keija Nišikorija i Endija Marija, u polufinalu bi mogao da se sastane sa Tomašom Berdihom ili Milošem Raonićem. Švajcarac nema lak žreb – drugo kolo donosi mu neugodnog Žeremija Šardija koji ga je pobedio prošle godine u Rimu, a potom slede Dolgopolov, Ćorić ili Monfis.

Projektovani rival u četvrtfinalu mu je sunarodnik Stan Vavrinka koji brani titulu i koji će imati težak posao. Stiče se utisak da je upravo taj deo žreba najkvalitetniji jer su u njega smešteni Grigor Dimitrov, Fernando Verdasko, Fabio Fonjini i Huan Monako. Raonić bi najveću prepreku trebalo da ima u veteranu Tomiju Robredu, dok su potencijalni protivnici Berdiha Pablo Karenjo Busta, Filip Kolšrajber i Roberto Bautista Agut.

Masters u Monte Karlu počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 3.288.530 dolara.