Žreb za Evroligu 9. jula: Zvezda u četvrtom šeširu

KK Crvena zvezda
Beta

Rukovodstvo Evrolige odredilo je sastave šešira za žreb za sastav grupa u sezoni 2015/2016, a Crvena zvezda Telekom svrstana je u četvrti šešir.

 

Za takav epilog pred žreb, koji će se u Barseloni održati 9. jula, velike zasluge imaju odlični rezultati crveno-belih u evrokupovima u prethodne tri sezone.

Izabranici trenera Dejana Radonjića su u prvoj fazi prošlogodišnjeg elitnog takmičenja zauzeli drugo mesto, ostvarivši šest pobeda i četiri poraza i tako se po prvi put plasirali u Top 16 fazu Evrolige.

Ne treba zaboraviti i da je Zvezda u sezoni 2013/2014 igrala polufinale Evrokupa pošto je bila jedini tim u Evroligi koji sa četiri pobede u prvoj fazi nije prošao u Top 16, dok je prošle sezone postala prvi srpski klub koji je sa pozitivnim skorom prošao dalje.

Zvezda će u četvrtom šeširu biti smeštena zajedno sa Armanijem, Žalgirisom i Bambergom i to su sigurno ekipe sa kojima crveno-beli neće moći da se sastanu u prvoj fazi.

Takođe, osvajači triple krune za protivnika neće imati ni Cedevitu, jer prema propozicijama takmičenja dve ekipe iz iste lige ne mogu da se sastanu u prvoj fazi takmičenja.

Sastavi šešira:

Prvi šešir: CSKA Moskva, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos

Drugi šešir: Makabi, Panatinaikos, Fenerbahče, Efes

Treći šešir: Himki, Laboral, Lokomotiva Kuban, Unikaha

Četvrti šešir: Žalgirisom, Armani, Crvena zvezda, Bamberg

Peti šešir: Karšijaka, Darušafaka, Sasari, Bajern Minhen

Šesti šešir: Cedevita, Zelena Gora, Strazbur, Limož