Žreb za Vimbldon: Đokoviću otvoren put do finala, prvi protivnik Kolšrajber

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u odbranu titule na Vimbldonu kreće od Nemca Filipa Kolšrajbera, odlučeno je žrebom danas u Londonu.

 

Ukoliko pebrodi prvu prepreku, rival Đokoviću u drugom kolu biće bolji iz duela Lejton Hjuit – Jarko Nieminen.

Trebalo bi napomenuti da srpski teniser sa Federerom, Nadalom ili Marejem može da se sastane tek u meču za trofej.

Najteži Novakov rival na putu do finala jeste Stan Vavrinka koji ga je savladao u finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Dvostruki pobednik Vimbldona Španac Rafael Nadal će u prvom kolu igrati protiv Tomaža Belučija iz Brazila, dok šampion Vimbldona iz 2013. godine, domaći igrač Endi Marej takmičenje počinje duelom sa Kazahstancem Mihailom Kukuškinom.

U potencijalnom četvrtfinalu Novak bi mogao da se sastane sa Keijem Nišikroijem, a ostala tri projektovana četvrtfinala izgledaju ovako: Vavrinka – Raonić, Ferer – Marej i Berdih – Federer. U trećem kolu srpski teniser mogao bi da se sastane sa Bernardom Tomićem, a u četvrtom sa Kevinom Andersonom.

Protivnik Viktoru Troickom u prvom kolu jeste Ukrajinac Aleksandar Nedovjecov, a u trećem kolu bi mogao da igra protiv Rafaela Nadala sa kojim se nedavno sastao u finalu turnira u Štutgartu.

Janko Tipsarević na startu turnira se sastaje sa Marselom Granoljersom, u drugom kolu će igrati protiv pobednika duela Kokinakis – Majer.

Rival Dušana Lajovića u prvom kolu biće Nemac Tomi Has, dok će Filip Krajinović na startu igrati protiv iskusnog Nikolasa Mauija.