“ŽUĆKOVA LEVICA” PONOVO U HUMSKOJ: Partizan nadigrao velikog rivala i uzeo PRVI TROFEJ u sezoni! (VIDEO)

Partizan
Beta

Košarkaši Partizana su posle skoro pune četiri godine osvojili novi trofej. U finalu Kupa Radivoja Koraća savladana je Crvena zvezda, rezultatom 81:75.

 

Crno-bele je protiv “večitog” rivala predvodio Najdžel Vilijams-Gos sa 21 poenom, Novica Veličković postigao je 13, a 12 Djordje Gagić. Najefikasniji u Zvezdi sa po 14 bili su Nemanja Dangubić i Milko Bjelica.

Partizan je vodio od početka utakmice, na poluvremenu je imao i 18 poena prednosti, a Zvezda je u drugom delu igrala bolje i stizala je zaostatak.

Pred sam kraj utakmice Zvezda prišla na tri poena zaostatka, ali nije imala snage za izjednačenje i preokret, pa je Partizan osvojio trofej.

Košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos proglašen je za najboljeg igrača i strelca  finala Kupa Radivoja Koraća.

 

Vilijams-Gos je u finalu dao 23 poena i imao sedam asistencija, uz tri skoka.

– Veoma sam srećan zbog tima i svih onih koji podržavaju Partizan. Ovo je neverovatan klub. Teško je bilo, ali smo se držali zajedno sve vreme. Ponosan sam – rekao je Vilijams-Gos novinarima u Nišu.

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da osvajanjem trofeja Kupa Radivoja Koraća sezona ne može da se oceni “spasenom”.

– Ne bih to sada tako ocenio jer sezona nije gotova. Prošla je bila dobra, a ove imamo ambiciju da budemo šampioni Srbije. Ovo će doći kao melem na ranu jer je poznato kakvu smo sezonu imali do sad. Ovo je trebalo ekipi da shvati da može da igra sa ekipama vrhunskog, evroligaškog nivoa i ovo nam je motiv da nastavimo da radimo – rekao je Čanak novinarima posle osvajanja trofeja u Nišu.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je Partizan zasluženo osvojio trofej u Kupu Radivoja Koraća.

– Čestitke Partizanu na zasluženom trofeju. Partizan je bio bolji od prve do poslednje sekunde, a mi sa ovakvim početkom nismo zaslužili. Bilo je bolje u drugom delu, ali nedovoljno. Ne samo ova utakmica, čitav turnir nije bio ni blizu našeg nivoa – rekao je Alimpijević novinarima u Nišu.

Alimpijević je naveo da trofej u Kupu nije manje značajan od ostalih.

– Ne mislim da je ovaj trofej manje značajan. Kup je takva vrsta takmičenja da ne dobijaju uvek favoriti. Pogrešite, i ne možete da ispravite, to je jedna utakmica, finale. Ostaje nam ABA liga, koja je za nas izuzetno značajna jer znamo šta donosi. Ovo ne može da nam oteža, već samo da nas još više motiviše – kazao je Alimpijević.