Zvanično je potvrđeno: Legendarni Gus Hidink na klupi Holandije nakon SP

Fudbalski savez Holandije potvrdio je danas da će Gus Hidink posle Svetskog prvenstva u Brazilu na klupi reprezentacije zameniti selektora Luja van Gala.

Hidink će biti selektor Holandije do kraja Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj, a njega će nakon toga zameniti Deni Blind.

Blind i bivši napadač Mančester junajteda i Real Madrida Rud van Nistelroj imenovani su za Hidinkove pomoćnike u stručnom štabu reprezentacije.

Hidink je predvodio reprezentaciju Holandije od 1994. do 1998. godine, a na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, stigao je sa ekipom do polufinala, gde je Brazil pobedio posle izvođenja jedanaesteraca.

On je tokom karijere bio i selektor reprezentacija Južne Koreje, Australije, Rusije i Turske, a prošlog jula je dao otkaz u Anžiju. Bio je trener i PSV Ajndhovena, Real Madrida i Čelsija.

– Sa Denijem Blindom i Rudom van Nistelrojem imamo jak tim sa velikim fudbalskim znanjem i iskustvom. Takođe, ovo je fantastična prilika da pripremim moje naslednike na klupi reprezentacije. Fudbalska vizija holandskog tima na ovaj način može biti dugoročno sačuvana – naveo je Hidink u saopštenju.

Reprezentacija Holandije će na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, igrati u Grupi B sa aktuelnim šampionom Španijom, Čileom i Australijom.