ZVANIČNO, NOVI SKANDAL NA JARINJU: Košarkašima Partizana zabranjen ulazak na Kosovo

Košarkašima beogradskog Partizana, koji su planirali da odigraju prijateljsku utakmicu sa Košarkaškim klubom Trepča iz Kosovske Mitrovice, danas je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju i oni će se vratiti kući.

KK Partizan
Beta

Kako prenose mediji, KK Partizan je jutros zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje.

Put je organizovan kako bi se pružila podrška tamošnjim Srbima koji protestuju protiv odluke Vlade u Prištini da podigne na 100 odsto takse na proizvode iz Srbije i BiH.

Meč je trebalo da bude odigran u Leposaviću.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izrazio je žaljenje zbog toga što ekipa nije danas mogla da bude sa svojim narodom u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću i dodao da će im poklone koje su spremili uručiti nekom drugom prilikom u Beogradu.

– Mi smo imali želju da danas odemo u Kosovsku Mitrovicu, da se vidimo s našim ljudima, našim navijačima… Željno su čekali da se pojavimo u Kosovskoj Mitrovici… Zabranili su nam prolaz. Policajac koji je šef smene je rekao da mu je stigla zabrana iz Prištine da ne može da nas pusti i da je njegov ministar u Prištini, a ne u Beogradu – rekao je on.

Mijailović je naveo da su košarkaši Partizana došli kao sportisti, a ne kao političari ili vandali i da su na civilizovan način želeli da posete svoju braću i sa njima podele teške trenutke.

– Jako mi je žao što se ovo dogodilo, ne želim da igrače izlažem riziku, da pokušavamo na neki drugi način da prodjemo, vraćamo se za Beograd – rekao je on.