Kako prenose mediji, KK Partizan je jutros zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje.

Put je organizovan kako bi se pružila podrška tamošnjim Srbima koji protestuju protiv odluke Vlade u Prištini da podigne na 100 odsto takse na proizvode iz Srbije i BiH.

Meč je trebalo da bude odigran u Leposaviću.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izrazio je žaljenje zbog toga što ekipa nije danas mogla da bude sa svojim narodom u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću i dodao da će im poklone koje su spremili uručiti nekom drugom prilikom u Beogradu.

– Mi smo imali želju da danas odemo u Kosovsku Mitrovicu, da se vidimo s našim ljudima, našim navijačima… Željno su čekali da se pojavimo u Kosovskoj Mitrovici… Zabranili su nam prolaz. Policajac koji je šef smene je rekao da mu je stigla zabrana iz Prištine da ne može da nas pusti i da je njegov ministar u Prištini, a ne u Beogradu – rekao je on.

Mijailović je naveo da su košarkaši Partizana došli kao sportisti, a ne kao političari ili vandali i da su na civilizovan način želeli da posete svoju braću i sa njima podele teške trenutke.

– Jako mi je žao što se ovo dogodilo, ne želim da igrače izlažem riziku, da pokušavamo na neki drugi način da prodjemo, vraćamo se za Beograd – rekao je on.