ZVEREV BIO BOLJI OD NOLETA: Đoković bez titule u Londonu

Najbolji teniser sveta Novak Djoković nije osvojio titulu na Završnom masters turniru u sezoni, pošto je veeras u finalnom meču u Londonu izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva u dva seta, 6:4 i 6:3.

Beta

Zverev je trijumfom u finalu nad Djokovićem postao najmladji osvajač Završnog masters turnira u Londonu i to upravo nadmašivši rekord srpskog tenisera.

Nemačkom teniseru je ovo 10. titula u karijeri, a ujedno i najznačajnija.

Zverev je do trijumfa nad Djokovićem došao posle sat i 20 minuta igre.

Djoković nije uspeo da se domogne šeste titule na masters turniru u Londonu, pošto protiv petog tenisera na ATP rang-listi nije pružio jak otpor.

Srpski teniser je do završnice prvog seta bio u egalu sa Zverevim, medjutim, usledio je brejk u devetom gemu, a potom i siguran servis gem za vodjstvo Nemca od 1:0.

Zverev je meč praktično prelomio u tom periodu, pošto je odmah na početku drugog seta došao do novog brejka. Djoković je odmah uspeo da uzvrati, ali Nemca to nije uzdrmalo, pa je trećim uzastopnim brejkom ponovo došao do prednosti.

Djoković se uglavnom mučio u svojim servis gemovima, što je Zverev iskoristio i u devetom gemu ponovo uspeo da oduzme servis rivalu i na taj način reši meč.

Srpski teniser će godinu završiti na prvom mestu ATP rang-liste, dok će Zverev biti četvrti.