ZVEREV NEMOĆAN PROTIV NAJBOLJEG NA SVETU: Fantastični Novak u polufinalu Rolan Garosa

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u novo polufinale Rolan Garosa, pošto je sa maksimalnih 3:0 u setovima savladao Nemca Aleksandra Zvereva. Naredni protivnik biće mu Dominik Tim, već u petak.

Beta/AP

Rezultat po setovima četvrtfinalnog meča u Parizu bio je 7:5, 6:2 i 6:2, a peti međusobni okršaj dva tenisera trajao je 132 minuta.

Prvi set je posle velike borbe i brejka prednosti koju je imao Zverev (servirao za vođstvo) ipak pripada Novaku, koji osim ribrejka potom još jednom oduzima servis mladom nemačkom teniseru za 7:5.

Drugi set protekao je u potpunoj kontroli Đokovića, koji je prednost napravljenu na startu sačuvao do samog kraja a taj deo igre završio je novim brejkom za 6:2.

Treći set bio je izjednačen do šestog gema, kada srpski as pravi brejk, dolazi u prednost, koju rutinski čuva do okončanja seta (6:2) i celog meča u tri seta.

Naredni rival u borbi za finale Rolan Garosa biće mu Austrijanac Dominik Tim, koji je takođe sa 3:0 savladao Karena Hačanova. Taj meč planiran je za petak oko 12.30.