ZVEREV O ĐOKOVIĆU: “Pokušavaju da pronađu novog Novaka, ali takvog šampiona ne tražiš PORED PUTA”

nole i zverev
dnevno.rs/kolaž

Aleksander Zverev, jedan od najtalentovanijih mladih igrača današnjice, rekao je da će se teško ponoviti šampioni kakvi su Novak Đoković i Rodžer Federer.

 

Zverevu predviđaju svetlu budućnost, a on ističe da su sjajni rezultati aktuelne generacije resultat ogromnog rada koji su uložili u prošlosti.

Veoma je teško shvatiti mlade igrače, ali sa mnom nije takav slučaj jer sam oduvek znao zašto treniram i zbog čega se takmičim. Pritisak dolazi od medija koji uvek pokušavaju da pronađu novog Novaka Đokovića ili Rodžera Federera, ali takvi šampioni se ne pronalaze pored puta, rekao je Zverev.

Nemac je potom objasnio šta je potrebno da biste bili u vrhu.

Radili su ceo život kako bi postali ono što jesu, a mi pokušavamo isto. Ima mnogo momaka koji igraju sjajan tenis. Kirjos igra odlično kada je ozbiljan, dok je Tim mnogo napredovao u poslednje tri godine – dodao je.

On je pohvalio Federera koji mu jedan od idola.

Uvek pokušava da nam pomogne i ja slušam njegove savete. Pomogao mi je na početku karijeri, kao i drugim igračima. Da li me je njegov povratak iznenadio? Ne, sumnja nije postojala jer on nije otišao, već je samo napravio pauzu. Naravno da niko nije očekivao da će osvojiti tri velike titule na početku godine, ali on je Rodžer. Fenomenalan je i nastavlja da piše tenisku istoriju – zaključio je Zverev.