ZVEREV POSLE SENZACIJE: “Ne znam stvarno kako sam ovo uradio” (VIDEO)

Zverev
printscreen/you tube.com/Australian Open TV

Nemac posle briljantne partije i eliminacije prvog igrača sveta Endija Mareja u osmini finala Australijan Opena nije znao da opiše kako mu je to pošlo za rukom.

 

– Kao da sam bio u nekoj vrsti kome i pronalazio sam način da ga prođem. Zaista bih voleo da mi objasnite kako sam uspeo, jer, iskreno, bilo je nekoliko poteza koje i sam ne znam kako sam izveo. Ne znam uopšte kako sam osvojio neke poene na meču, ali sam uspeo – izjavio je Zverev kao u transu posle najveće pobede u karijeri.

Dvadesetdevetogodišnji Zverev, koji je u poslednjih 20 meseci prešao neverovatan put, nije imao prave reči da opiše sreću posle trijumfa.

– Ovo je za mene sve! Najveći uspeh kojem su prisustvovali svi članovi moje porodice. Moj boks je bio pun, svi su me podržavali, davali mi neverovatnu podršku. Ovo je nestvarno – rekao je Miša Zverev.

Nemac je igrač za koga se može reći da je ostvario snove. On je u martu 2015, kada je vodio žestoku borbu sa povredama, zauzimao 1.067 mesto na ATP listi, a onda je u 2016. uspeo da uđe u top 100, a početkom 2017. i da napravi senzaciju na Australijan Openu nakon eliminacije prvog tenisera sveta.

Ako se u prilog doda podatak da mu je do sada najveći uspeh na grend slemovima bilo treće kolo, a da je Australiji prethodno samo 2007. tokom prvog učešća na turniru stigao do druge runde, a nakon toga sedam puta ispadao pre toga, od čega poslednja tri puta u kvalifikacijama, jasno je da je Zverev napravio rezultat iz mašte.