ZVEZDA PET OD PET: Domaćin rutinski do NOVE POBEDE za miran put u Krasnodar! (VIDEO)

Crvena zvezda
print screen/you tube.com/AM Video7S

Fudbaleri Crvene zvezde, savladali su na svom stadionu Bačku rezultatom 3:1 i preuzeli čelo tabele posle nekompletnog petog kola Superlige.

 

Ovoga puta je oružje položila Bačka, koju su Crveno-beli savladali golovima Aleksandra Pešića, Abrahama Frimponga i Uroša Račića. Jedini gol za goste postigao Čeković.

Početak meča je protekao u blagoj dominaciji crveno-belih koji su u nekoliko navrata preko Pešića i Milijaša pretili golmanu Jevriću.

Ipak, domaćin je do vođstva stigao u tek u 38. minutu. Milijaš je centrirao i uspeo da pronađe Aleksandra Pešića, koji je glavom pogodio najpre sebe u nogu a zatim i mrežu Bačke.

Nastavak je doneo nešto hrabriju Bačku koja je zapretila u dva navrata, ali je domaćin ponovo na vreme odgovorio golom. Da je prekid Zvezdino jako oružje, ponovo je pokazao tandem Milijaš – Pešić. Najpre je centaršut Zvezdinog kapitena, Pešić pokušao da pretvori u pogodak ali ga je u tome sprečio Živković.

Odlično je zbivanja u kaznenom prostoru protivnika pratio Zvezdin defanzivac Abraham Frimpong, koji je mirno primio loptu iz i iz neposredne blizine preciznim udarcem savladao golmana Jevrića.

Rezultatsku neizvesnost u susret unela je kontra gostiju koju je na sjajan način realizovao Čeković, koji je jedini u Superligi zatresao mrežu Crvene zvede.

Sve dileme oko pobednika otklonio je Uroš Račić u 86. minutu. Ponovo je Zvezda pokazala koliko je opasna posle kornera. Centrirao je Milijaš, a Babić je sjajno šutirao glavom. Lopta je pogodila prečku i odbila se u polje da bi je Račić dočekao desnicom i poslao u nebranjenu mrežu, za konačnih 3:1.

Naredni meč Crveno-beli igraju protiv Krasnodara u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope. Utakmica se igra u četvrtak sa početkom od 19 sati.