Zvezda bez mnogo muke do pobede nad Borcem

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Borac Mozzart sport sa 85:63 u meču prvog kola Superlige Srbije.

Čačani su dobro počeli meč, imali su i +9, ali je Zvezda u drugoj četvrtini rivalu dozvolila samo sedam poena i tada je prelomila meč.

U nedelju se sastaju FMP Železnik i Metalac, a kolo u ponedeljak zatvaraju Radnički i Partizan.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić dozirao je minutažu – najviše je na terenu proveo Lipovij (29 min), a najmanje mladi Stojanović (sedam).

Najefikasniji je bio Boban Marjanović sa 18 poena (8-9 iz igre, 11sk), Nikola Rebić ubacio je 14 poena (6-10 iz igre), a Marko Tejić 10. Borac je predvodio Nikola Pešaković sa 16 poena, dok je Nemanja Protić upisao 15.

U sledećem kolu Zvezda čeka FMP Železnik, a Borac kod kuće igra s Partizanom.

Borac je bolje počeo meč i zahvaljujući poenima Protića vodio je sa 10:4. Domaći su bili dekoncentrisani, izgubili su nekoliko lopti, a Marjanović je dva puta pogodio posle skokova u napadu. Protić je bio nadahnut i posle njegove nove trojke Čačani su poveli 15:6.

Borac nije imao rešenje za Marjanovića, koji je držao Zvezdu u igri – interesantno, u jednom trenutku on je imao indeks korisnosti 16, a ceo tim crveno-belih 15.

Mitrović je prvi put posle povrede dobio nešto veću minutažu i dobro ju je koristio (9p) i zahvaljujući njemu domaći su uhvatili priključak do kraja prve četvrtine – 21:21.

Rebić je ubacio pet poena na startu druge četvrtine, razigrao se i Dženkins, a posle koša Katića crveno-beli su prvi put stvorili dvocifreni višak (38:28). Do kraja poluvremena Zvezda je napravila sa dobrom igrom u odbrani, pa je posle dve četvrtine vodila 42:28.

Igralo se u laganom ritmu, a Zvezdina prednost je postepeno rasla – posle trojke Dragićevića bilo je 62:40. Trener Radonjić ravnopravno je delio minute, a Borac je do kraja trećeg perioda smanjio na 66:47.

Crveno-beli su do kraja u laganom ritmu priveli meč kraju za prvu pobedu u Superligi.