Zvezda bolja od Partizana u kadetskom derbiju

Tim sa Malog Kalemegdana bio je bolji od 'večitog rivala' rezultatom 93:80. Uoči ovog kola crveno-beli i Partizan su imali učinak od 12 pobeda i samo jednog poraza, pa je bilo jasno da će direktan duel izdvojiti lidera tabele.

Očekivano, viđena je velika borba iz koje su kao pobednik izašli kadeti Zvezde rezultatom 93:80. Tokom čitavog meča nijedna ekipa nije mogla da dođe do osetnijeg vođstva, a prelomni trenuci su se dogodili na tri minuta do kraja.

U važnim trenucima utakmice odgovornst su preuzeli veoma raspoloženi Aranitović i Simanić. Prvo je bek crveno-belih pogodio trojku, a zatim se nadovezao Simanić preciznim šutem za dva poena i na taj način su serijom 5:0 doneli svojoj ekipi prvo dvocifreno vođstvo i nedostižnih 11 poena prednosti (86:75).

Upravo ovaj dvojac je uz Stefana Kenića bio najzaslužniji za trijumf kadeta Crvene zvezde Telekom. Aleksandar Aranitović je nastavio da ređa fantastične partije u Kadetskoj ligi Srbije pa je meč završio sa 33 poena, šest skokova, šest ukradenih lopti, četiri asistencije i čak deset iznuđenih faulova što mu je donelo indeks uspešnosti 38. Izvanredan učinak je imao i Boriša Simanić koji je zabeležio dabl-dabl učinak sa 20 poena i deset uhvaćenih lopti, a pri tom je dodao četiri blokade što je bilo dovoljno za indeks uspešnosti 29. Jedan indeksni poen više imao je Kenić zabeleživši 24 koševa uz po sedam skokova i iznuđenih faulova.

Selekcija Crvene zvezde Telekom do 16 godina imaće priliku da produži trijumfalnu seriju naredne subote kada je očekuje meč 14. kola protiv ekipe Beograda.

Crvena zvezda Telekom – Partizan 93:80 (21:18, 24:22, 21:20, 27:20)

Poene za Crvenu zvezdu Telekom postigli su: Knežević, Radović, Rebić, Aranitović 33 (6sk, 6ul, 4as), N. Popović 7 (5sk), L. Petrović 2 (7as), Raut, Cvetković, Radanov 6, Kenić 24 (7sk), Drljača 2, Simanić 20 (10sk, 4bl).