Zvezda do 17. pobede posle drame: Mega Leks hrabar, crveno-beli i dalje caruju na Jadranu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Mega Leks kao gosti sa 77:75 (14:19, 27:14, 19:19, 17:23) u pretposlednjem meču 17. kola ABA lige ujedno nastavivši pobedničku seriju u regionalnom takmičenju.

Neočekivano neizvesna završnica meča između Mega Leksa i Crvene zvezde Telekom. Na kraju, ipak pobeda favorita – 77:75 za beogradske crveno-bele, koji su i dalje nepobedivi u ABA ligi.

Domaći su bolje ušli u meč, posle uvodnog pogotka Bobana Marjanovića, usledila je serija Mege od 10:0, ali se Zvezda ubrzo vratila u svoj ritam igre i uhvatila rezultatski priključak.

Ipak, prva četvrtina je protekla u blagoj prednosti ekipe Dejana Milojevića, vodila je Mega do sredine druge deonice, a onda je Jović trojkom pokrenuo novu Zvezdinu seriju, koju su nastavili Cirbes i Blažič, za vođstvo Zvezde od 30:27.

Crveno-beli su nastavili sa sve boljom igrom i do poluvremena su stigli i do ”plus osam” – 41:33.

Tokom treće četvrtine, Zvezdina prednost je dostigla i deset poena razlike (54:44) i činilo se tada da će favorit rutinski privesti posao kraju.

Međutim, u poslednjih deset minuta je usledio veliki pad u njihovoj igri, što je Mega iskoristila ne samo da uhvati priključak, već je u samom finišu, na dvadesetak sekundi pre kraja imala i napad za vođstvo, možda i pobedu, pri rezultatu 73:72 za Zvezdu.

Ali, Nikola Jokić gubi loptu, a Jaka Blažič realizuje kontru za pobedu svog tima.

Nikola Kalinić je sa 19 poena bio najefikasniji u Zvezdi, a Jaka Blažič je upisao 15. Domaće je ponovo predvodio sjajni Dejan Musli sa 17 peona i 11 skokova, a Miljenović ga je pratio sa 14 poena.