Zvezda dočekuje Borac, Partizan u Jezeru

Predstojećeg vikenda započinje Superliga Srbije. Derbi kola rezervisan je za ponedeljak kada će kragujevački Radnički dočekati Partizan Nis.

Nakon naporne regularne sezone ABA lige Crvena zvezda Telekom, Partizan Nis, Radnički iz Kragujevca i Mega Vizura nastavljaju sezonu u Superligi Srbije. Uz njih učešće u domaćem prvenstvu uzimaju i četiri najbolje plasirane ekipe iz Prve Lige Srbije FMP, Metalac, Crnokosa i Borac iz Čačak.

Prvo kolo Superlige Srbije započinje u subotu 5. aprila od 19 časova kada će Crvena zvezda u ”Pioniru” dočekati Borac, a u isto vreme na Novom Beogradu Mega Vizura ugostiti Crnokosu.

Centar crveno-belih Raško Katić kaže da Zvezda ne beži od uloge favorita:

– Za duel sa Borcem iz Čačka spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naša želja je da pobedom startujemo u Superligi i da nastavimo niz veoma dobrih igara. Poprilično smo fizički i emotivno ispražnjeni posle duela sa Uniksom, ali mi smo tim koji je ove sezone pokazao da zna da igra pod opterećenjem, u utakmicama koje moraju da se dobiju. Sigurno je da nam neće biti lako, jer će igrači Borca biti silno motivisani i zato moramo da im odgovorimo čvrstom i disciplinovanom igrom – rekao je Katić.

U nedelju je na programu utakmica između FMP-a i Metalca u Železniku od 18 časova, dok će kolo zatvoriti derbi susretom Radnčki i Partizan u kragujevačkom ”Jezeru”.

Trebalo bi istaći da su ekipe pretpele i određene promene pred početak prvenstva Srbije. U Mega Vizuru su se vratili pozajmljeni igrači Ognjen Jaramaz koji je u PLS nastupao za Smederevo i MVP tog takmičenja Andrija Bojić. Takođe, u Radnički iz Kragujevca je otišao Jovan Novak i na taj način je konačeno zaključena saga oko njegovog prelaska u jednog od ”večitih” rivala.