Zvezda dovela tim za 900.000 evra

Šampionski tim Crvene zvezde iz prethodne sezone doživeo je velike promene – ekipu je napustilo čak 15 igrača, dok je tokom leta pristiglo 11 pojačanja.

Zvezda nije prekoračila projektovani budžet za pojačanja, jer je klub izdvojio 900.000 evra, dok je prodajom igrača inkasirana približna suma.

Takođe, plate igrače nisu prešle dogovorenu normu (120.000), samo trojica najiskusnijih prvotimaca imaju 10.000 evra mesečno, dok ostali igrači imaju između 2.000 i 8.000 evra.

Najviše novca Zvezda je dobila prodajom Nigerijca Abiole Daude holandskom Viteseu – 500.000 evra, dok je od transfera Filipa Kasalice u Južnu Koreju pristiglo 200.000 evra.

S druge strane, Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Dragan Mrđa i Filip Kasalica oprostili su klubu deo dugovanja, pa je tim sa Marakane uštedeo dodatnih pola miliona evropskih novčanica.

Crveno-beli su pomenutu sumu izdvojili na dovođenje četiri igrača. Danijel Avramovski stigao je iz Rabotničkog za 300.000 evra, Bogdan Planić plaćen je OFK Beogradu pedeset hiljada manje, isto koliko i Nenad Čavrić kruševačkom Napretku, dok je Senegalac Mamadu Mbođ plaćen 100.000.

Od preostalih sedam igrača, šest je došlo bez potrebe da se plati obeštećenje (Damir Kahriman, Predrag Đorđević, Stefan Đorđević, Nikola Antić, Miloš Bosančić i Đorđe Despotović), dok je Aleksandar Katai pristigao na jednogodišnju pozajmicu iz Olimpijakosa.

Osim Ninkovića, Milijaša, Mrđe i Kasalice, Marakanu su ovog leta napustili Boban Bajković, Jovan Krneta, Luka Milunović, Omega Roberts, Migel Arauho, Ljubo Nenadić, Dejan Kelhar i Saša Cilinšek.

Rukovodstvo Crvene zvezde želi ovakvim potezom da prepolovi godišnja izdvajanja kluba, kako bi se godišnje, za sve troškove, izdvojilo maksimalno sedam miliona evra.

Pored novih imena, prvom timu priključeno je i nekoliko najtalentovanijih omladinaca (Jović, Ristić, Jovanović), koji su od samog starta prvenstva dobili zapaženiju ulogu u prvom timu, dok je i nekolicina igrača otišla na pozajmice.

Šampion Srbije započeo je odbranu titule sa četiri uzastopne pobede, a reprezentivnu pauzu iskoristiće da bude gost na otvaranju novog stadiona Spartaka iz Moskve, u četvrtak.