Zvezda ‘izvisila’ za mladu nadu srpskog fudbala: Rade Krunić karijeru nastavlja u Borcu

Doskorašnji fudbaler Donjeg Srema Rade Krunić od danas je zvanično novi član Borca iz Čačka.

Jedan od najatraktivnijih igrača na srpskom fudbalskom tržištu je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Borcem. Krunić je ove zime bio na meti Partizana, Vojvodine i još nekih klubova, dok je letos njegovo ime povezivano sa Crvenom zvezdom, ali i jednim klubom Serije A sa kojim je čak i potpisao predugovor.

– Moram najpre reći da sam se veoma brzo i korektno dogovorio sa ljudima iz svog novog kluba. Posle svega što se dešavalo u proteklom periodu Borac je bio nakonkretniji i najkorektniji pa nije bilo dileme oko dolaska. Uslovi pod kojima sam potpisao ugovor mi maksimalno odgovaraju i mislim da će upravo Borac biti moja odskočna daska ka odlasku u inostranstvo, što je svakako težnja svih igrača sa naših prostora – rekao je Krunić za sajt kluba i potom dodao:

– Dobro znam u kakav klub sam došao. Mesto na tabeli svakako ne odgovara renomeu Borca i daću sve da stabilizujemo klub kada su rezultati u pitanju. Poznajem dosta igrača, ali pre svega sjajnog trenera Bogića Bogićevića koji me je i izvanredno prihvatio kada sam svojevremeno dolazio u Donji Srem. Daću sve od sebe da se dobrim radom nametnem i izborim za mesto u timu. Želim da se odužim klubu koji je u jednom dosta specifičnom trenutku za mene bio korektan i da ostavim trag u Borcu. Sve što se proteklih dana pisalo je iza mene i fokusiran sam samo na obaveze u Borcu.

Rade Krunić je rođen u Foči(BIH) 7.oktobra 1993.godine. Fudbalom je počeo da se bavi u lokalnom klubu Sutjeska, da bi 2013.godine postao član Donjeg Srema za koji je odigrao 52 utakmice. Prošlog leta je potpisao predugovor sa Veronom, ali je i dalje ostao član superligaša iz Pećinaca iz čijih redova je i došao u Borac. Zabeležio je i sedam nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Visok je 184 centimetra i igra na poziciji centralnog veznog igrača.

 

Talentovani, 21-godišnji vezista rođen u Foči peto je pojačanje čačanskog kluba u ovom prelaznom roku.

– Oni koji prate fudbalska zbivanja upoznati su dobro sa kojim klubovima je vezivano ime Rada Krunića u ovom prelaznom roku. Dobili smo sjajnog mladog igrača koji tek treba da iskaže svoj raskošni potencijal i talenat. Dolazak Krunića u naš klub pokazuje da Borac ima veliku težinu kao klub. Sa njim polako, ali sigurno kompletiramo igrački kadar i verujemo da ćemo biti pravo osveženje u Superligi. Nastavljamo sa radom, stvaranjem prave pobedničke atmosfere koja treba da vodi cilju, a to je opstanak u eliti – rekao je sportski direktor Borca Slobodan Ilić.