ZVEZDA JEDVA DO VAŽNOG BODA: Propuštene brojne prilike, igrači ipak zadovoljni

zvezda
Beta

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 0:0, u Londonu protiv Arsenala u četvrtom kolu Lige Evropa.

 

Foto: Beta

Crveno-beli odigrali su bez straha u Londonu, parirali su londonskom velikanu, stvarali su šanse, a na kraju je zasluženo bilo 0:0.

Utakmica je otvorena veoma dinamično. Zvezda je odmah pokazala da se neće braniti, već da će pokušati da se nadigrava sa londonskim klubom.

Izabranici Dejana Milojevića na samom startu utakmice su imali veći posed, ali se to ubrzo promenilo pošto je Arsenal zaigrao agresivnije. 

Mogli su domaći igrači do gola u 11. minutu, ali je pokušaj Žirua odlično odbranio Milan Borjan. Usledilo je malo zatišje, a onda novi napadi na obe strane. U 34. minutu, za veoma kratko vreme viđene su prilike na obe strane. 

Prvo je Borjan ponovo odlično odbranio Žiruu, a potom se Srnić našao u šansi. Radonjić mu je dobro asistirao, a ovaj je uputio solidan udarac koji je odbranio Mejsi. 

Nedugo zatim nova prilika za crveno-bele. Posle kornera, Radonjić je šutirao, lopta se odbila do Savića koji je glavom šutirao, a njegova lopta je nažalost udarila u prečku. 

Do kraja poluvremena nije bili prilika. 

Liga Evrope, četvrto kolo: 

Arsenal – Crvena zvezda 

stadion: Emirati (58.285 gledalaca) 

sudija: Luka Banti 

Sastavi: 

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić – Krstičić, Donald – Srnić (Račić 87), Kanga (Milić 69), Radonjić – Boaći. 

Arsenal (5-2-3): Mejsi – Debiši, Elneni, Holding, Mejtlend-Najls, Kokelan – Vilok (Nketija 68), Nelson – Volkot, Vilšir, Žiru.