Zvezda juri triplu krunu: Da li se sve završava večeras?

Večeras od 21 čas se igra treća utakmica finalne serije Superlige Srbije, a samim tim i prva meč lopta za Crvenu zvezdu protiv Partizana. Ostaje da se vidi da li večeras počinje crveno-belo slavlje, ili će izabranici Duška Vujoševića produžiti borbu.

 

Zvezda je na korak od kompletiranja najbolje sezone u istoriji kluba. Ostalo je da se pobedi na još samo jednoj utakmici da bi se upotpunila tripl kruna. Ono što crveno-belima prethodnih godina nikako nije polazilo za rukom čini se da ove hoće. Tim Dejana Radonjić je pokazao sav kvalitet i požrtvovanost protiv Partizana koji prosto nema dovoljno igrača da se suprotstavi naljućem rivalu.

Prva utakmica je bila najbolji pokazatelj. Uprkos činjenici da je Marjanović rovit, a da Jović ne igra, to nije sprečilo ostatak tima da odigra izvanredno i bez većih poteškoća povede sa 1:0. Na drugom meču su crno-beli pokazali zube, ali u dramatičnom finišu zahvaljujući Nikoli Kaliniću duel je rešen u korist Zvezde.

O drugoj utakmici se i dalje priča. Pre svega zbog stolice koja je pogodila Stefana Jovića u glavu što je odmah nateralo rukovodstvo lige da kazni Partizan koji na eventualnoj četvrtoj utakmici neće moći da računa na pomoć publike.

Trener Vujošević je u najavi za treći duel istakao da nema predaje, ali da je potrebno reći da dva tima nisu u istoj situaciji.

Prošle godine smo bili prvaci Srbije, 13. put uzastopno, ove godine bi se svako drugi, pa i taj naš protivnik raspao, ne bi ni došao do finala. To je pre svega zasluga igrača. Postaraćemo se da kaznu odradimo već ove godine – rekao je šef struke Partizana NIS.

Zvezda se, sa druge strane, sprema za ono što čeka godinama. Trener Dejan Radonjić poziva na oprez i maksimalnu koncetrciju ukoliko njegovi igrači žele da savladaju Partizan i prekinu dominaciju.

  

Imamo prednost od 2:0 u seriji i došli smo u situaciju da u jednom od tri naredna meča treba da slavimo da bismo osvojili titulu. Serija se nastavlja, svesni smo činjenice da će Partizan izaći na parket kako bi dao sve od sebe da svojim karakterom i iskustvom ne samo vrati brejk već i da dođe do prilike da odbrani titulu. Mi našu prednost želimo da iskoristimo, ali neće biti lako. Uprkos povredama i opterećenju spremamo se da damo sve od sebe kako bismo u sledećem meču pred našim navijačima bili bolji od Partizana. Pozivam navijače da nam pomognu sportskim, fer i korektnim navijanjem, da budu uz nas kao što su i bili do sada. Prvo da dođemo do pobede, a tek onda da slavimo eventualno osvajanje titule – rekao je Radonjić.

Da li će Zvezda prekinutu Partizanovu seriju, ili će crno-beli ostati u igri, saznaćemo posle 21 čas…