Zvezda kuje pakleni plan: Crveno-beli bi da dovedu bivše reprezentativce

Zvezdan Terzić
Beta

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da klub u letnjem prelaznom roku želi da dovede nekoliko pojačanja, ali da glavnu prepreku dovođenju željenih fudbalera predstavljaju finansije.

 

– Prva želja nam je da (Aleksandar) Katai ostane. Postigli smo već dogovor sa Olimpijakosom, a nadam se da ćemo i sa njim. Druga je Milan Rodić, ali je tu nešto zapelo sa Zenitom, jer oni žele da ga zadrže i u narednoj sezoni. Iz domaćeg prvenstva želimo (Mijat) Gaćinovića, (Mirko) Ivanića i Slavoljuba Srnića. Videćemo šta ćemo od toga uspeti – rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

Direktor Zvezde je na početku priprema rekao da su u prethodnih šest meseci skautirani mnogi igrači, među kojima su i Nikola Žigić i Miloš Krasić.

– Mnogo igrača smo pratili u prethodnih šest meseci, mnogo je u ponudi… Ponovo imamo, i to je normalno za Zvezdu, jedan raskorak između igrača koje mi želimo – oni su skupi i igrača koji se nama nude za koje smo sigurni da ne mogu da odgovore zahtevima, to je sudibna Crvene zvezde. Kao što je rekao trener Božović ne smemo da srljamo i dovodimo po svaku cenu, jer nismo u poziciji da imamo pravo na grešku – rekao je Terzić.

– Razgovarali smo sa Žigićem i Krasićem, ali ipak nije lako dovesti igrača koji u inostranstvu više zarađuje na mesečnom nivou nego što bi u Zvezdi dobio za godinu dana. Problem je i činjenica da imaju porodice, dugo su u inostranstvu, deca idu u školu – dodao je on.

Terzić je kazao da klub nastoji da zadrži mlade fudbalere, koji su stasali prošle sezone u prvom timu Zvezde.

– Uradićemo sve da Predrag Rajković, Luka Jović, Mihajlo Ristić, Marko Grujić i Vukašin Jovanović ostanu bar još jednu sezonu. U slučaju neke dobre ponude, tražićemo da ostanu na pozajmici – rekao je on.

Fudbaleri Zvezde okupili su se danas na stadionu Rajko Mitić na početku priprema za novu sezonu. Prvi meč crveno-beli igraće 2. jula u kvalfikacijama za Ligu Evropa.