“ZVEZDA NEMA ZAGARANTOVANO MESTO” : Samo šampion ABA lige ide u EVROLIGU!

sukob aba liga evroliga
wikipedia

Prema rečima direktora ABA lige Krešimira Novosela, ugovor između regionalnog i elitnog evropskog takmičenja traje do 2019/20. godine. To znači da će jedno mesto u Evroligi biti rezervisano za prvaka "Jadrana" , a da će naredna tri kluba u konačnom poretku ići direktno u Evrokup.

 

Takođe, Novosel je istakao da među učesnicima Evrolige u narednoj sezoni neće biti turske Darušafake, pošto je ranije dogovoreno da će Španija dobiti četvrtog predstavnika među 16 najboljih klubova Evrope.

– Bez obzira na to što će neko možda reći da bi za Evroligu bilo šteta da u njoj ne igra klub s takvom publikom kakvu ima Crvena zvezda, pravila su jasna i taj ugovor s Evroligom vredi do sezone 2019./2020. Dakle, ako Zvezda ne bude prvak, neće igrati u Evroligi. A, nama je negde pre Božića rečeno da se Evroliga neće širiti sledeće sezone, dok je iznenađenje da među učesnicima neće biti ni Darušafake, iako je jedan od glavnih sponzora takmičenja, jer je još ranije dogovoreno da u ligu ulazi četvrti španski klub – rekao je Novosel u intervjuu za “Večernji list”.

Srpski i regionalni šampion pruža sjajne partije u tekućoj sezoni Evrolige, pošto posle 21. kola ima skor od 12 pobeda i devet poraza i nalazi se na odličnom petom mestu pred poslednih devet rundi.

Zvezda u ABA ligi drži prvo mesto sa 20 trijumfa i jednim porazom i imaće prednost domaćeg terena u ovogodišnje plej-ofu.