Zvezda opet gleda sa vrha: Crveno-beli savladali ‘Građevinare’ na Vračaru

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Rada na Vračaru sa 2:1 (2:1) u 11. kolu Jelen Super lige i na taj način su se bar na kratko vratili na čelo tabele.

Odlično je počelo po Crvenu Zvezdu.

Miloš Bosančić je uputio sjajnu loptu koja je putovala nekih 40 metara, došla je pravo na glavu Darku Lazoviću koji je matirao sa nekih 15 metara istrčalog Radunovića – 0:1.

Nastavila je Zvezda da “gazi” u tim trenucima, Darko Lazić je propustio neverovatnu priliku nakon kornera Bosančića i dobre reakcije Pečnika. Štoperu Zvezde je lopta prošla kroz noge na samo 2 metra od praznog gola.

Samo dva minuta kasnije lopta je došla do Đorđa Rakića, Kragujevčanin je šutirao glavom, lopta je krenula ka golu, ali je MAraš uspeo da skine loptu sa gol linije.

Do dvadesetog minuta beležimo i šuteve Bosančića i Kataija, a u 20. novi gol.

Bio je korner za Zvezdu, izveo ga je, naravno, Bosančić, Pavićević je najviši u skoku i sa pet metara matira golmana Radunovića za veliku prednost gostiju!

Neshvatljivo za navijače Crvene Zvezde je bilo to što su se njihovi puleni povukli u tom trenutku, gledali su da sačuvaju svoj gol, a kazna je usledila u 36. minutu.

Fenomenalna je to bila akcija fudbalera Rada u kojoj su učestvovali nekadačnji fudbaleri Crvene Zvezde i Partizana.

Borko Veselinović je odličnim pasom pronašao Slavka Perovića u šesnaestercu, ovaj je centaršutem pogodio u glavu Petra Jelića koji smireno šalje loptu u gornji levi ugao golmana Rajkovića za smanjenje prednosti Crvene Zvezde – 1:2!

Bio je ovo njegov sedmi gol u prvenstvu, a do kraja poluvremena se ništa bitnije nije dešavalo.

Za razliku od prvog dela igre, Rad je bio nešto konkretniji u drugom delu, dok je Zvezda bila povučenija. Igralo se dosta tvrđe, fudbaleri sa Marakane su pokušavali da sačuvaju prednost i to im je bio veći cilj nego da ugroze gol gostiju što nisu učinili niti jednom u ovom delu igre.

Igralo se sa puno borbe i puno trčanja na sredini terena, bez nekih prevelikih prilika. Ipak, Rad je imao jednu sredinom drugog poluvremena.

Aleksandar Simić, iskusan fudbaler koji je nekada igrao za OFK Beograd i koji je zamenio Borka Veselinovića, uputio je odličan centaršut nakon slobodnog udarca, skočio je Raspopović koji pogađa stativu gola Rajkovića, da bi se lopta odbila do jednog fudbalera Rada koji je bio u ofsajdu. Lalatović je mogao da odahne, ostalo je 1:2.

Videla se želja fudbalera Rada da dođu makar do izjednačenja, ali je Zvezda držala konce igre u svojim nogama, nisu dozvolili niti jedan opasan napad “domačih” do samog kraja, i može se reći da zasluženo slave pobedu u ovom meču. Pored ovoga, Crvena Zvezda će bar do večeras biti na čelu tabele.