Zvezda otkazala senzacionalnu proslavu eventualne titule

Rukovodstvo Crvene zvezde odlučilo da sva sredstva namenjena za eventualnu proslavu titule prosledi u humanitarne svrhe

FK Crvena zvezda planirao je da burno proslavi eventualnu 26. titulu prvka države, koju bi donela pobeda nad OFK Beogradom, ali su onda počele obilne kiše i katastrofalne poplave.

Superliga je odložena i njen nastavak tek se nazire, a najavljen je za nedelju. I dalje će važiti da Zvezda pobedom na svom terenu nad OFK Beogradom osvaja titulu, ali ono što se promenilo je način na koji će ona biti proslavljena.

Umesto trubača, padobranaca, vatrometa i šampionske parade ulicama Beograda, u autobusu sa “otvorenim” krovom, dogodiće se, saznaje MONDO iz pouzdanih izvora, samo sakupljanje humanitarne pomoći, da li na ulazima na stadion ili na neki drugi način, nije još poznato.

Čelnici crveno-belih jednoglasno su se složili oko toga da ova titula, iako u neku ruku istorijska, bude proslavljena tiho i dostojanstveno, a tu inicijativu podržali su i igrači i navijači kluba.

Ulaz na stadion, kada meč konačno bude zakazan, i dalje će biti besplatan, ali će navijači ostavljati dobrovoljni prilog. O načinu prikupljanja novca će svi biti obavešteni na vreme.

Crvena zvezda ima tri boda prednosti nad Partizanom, do kraja prvenstva ostala su dva kola i izvesno je da će 29. biti odigrano u nedelju, a prema propozicijama, poslednje, 30. može da bude zakazano posle najmanje dva slobodna dana, dakle verovatno u sredu.