ZVEZDA POBEDILA MORNAR: Vatrena podrška u Pioniru dovela CRVENO-BELE U FINALE ABA LIGE!

KK Crvena zvezda
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige, pošto su večeras pobedili Mornar sa 88:69 u odlučujućoj utakmici polufinalne serije.

 

Protivnik aktuelnom šampionu regionalnog takmičenja u finalu biće Budućnost, koja je takodje sa 2:1 pobedila Cedevitu. Serija će početi 9. aprila.

Najzaslužniji za pobedu u trećoj utakmici sa Mornarom bio je Ognjen Dobrić sa 19 poena, sa samo jednim promašajem iz igre, kao i Tejlor Ročesti, koji je dao jedan manje. Zvezda je serijom 9:0 stekla prednost od osam poena na kraju prve četvrtine, a na odmor su otišli sa plus 15.

Mornar je potom igrao bolje i stigao crveno-bele, kojima je prišao na dva poena zaostatka.

Crvena zvezda je ipak uspela da “slomi” otpor gostiju i Ročesti i Dobrić su vezanim poenima odveli crveno-bele na 17 poena prednosti četiri minuta pre kraja i odveli meč u mirnu završnicu.

Alimpijević: Najbolja atmosfera od početka sezone!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je posle plasmana u finale ABA lige da je njegov najjači utisak “najbolja atmosfera” u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Moj glavni utisak večeras je ambijent u Pioniru. Ovo je bila najbolja atmosfera od početka sezone. Prvi put smo se ove sezone susreli s ovako vatrenom i srčanom podrškom Pionira – rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu.

Zvezda je u polufinalnoj seriji plej-ofa pobedila Mornar sa 2:1, a u trećem odlučujućem meču crveno-beli trijumfovali su sa 88:69.

Žao mi je što nekada ranije ove sezone nije bila ovakva atmosfera jer bi ovi mladji i stranci mnogo više izvlačili iz sebe. To ne treba faktor, ali opet… Hvala svima na ambijentu, bili smo fascinirani. To što smo se borili za domaći teren, to se pokazalo kao velika prednost naročito kada pričamo o Pioniru i našim navijačima – kazao je Alimpijević.

On je ponovio da njegovu ekipu čekaju “tri mala koraka” do ostvarenja primarnog cilja, a to je osvajanje ABA lige. Alimpijević je dodao da je zadovoljan formom igrača pred finalnu seriju plej-ofa.