Zvezda pobedila Slobodu – 2:0! Crveno-bele samo još jedna utakmica deli od titule!

Pred oko 7.000 gledalaca na stadionu u Užicu, Crvena zvezda je bez većih problema stigla do pobede i na samo korak od šampionske titule.

Sastavi:

Sloboda: Ranković, Terzić, Raković, Lovrić, Gojković, Peči, Knežević, Maksimović, Žeravica, okuno, Tijago. Trener: Ljubiša Stamenković

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Mrđa, Kasalica. Trener: Slaviša Stojanović

Prvo poluvreme:

Na početku prvog poluvremena bilo je tenzija na zapadnoj tribini, kada su pristalice gostujućeg tima pokušale da se prebace na severni deo i usput dođu do sukoba sa domaćim navijačima. Ipak, sve je završeno bez incidenata.

Na najbolji način crveno-beli su otvorili meč 28.kola Jelen Super lige i već u četvrtom minutu Nenad Milijaš je iz vrlo preciznog slobodnog udarca postigao pogodak za vođstvo Zvezde od 1:0!

U 40. minute je Nejc Pečnik duplirao prednost, kada je odlično ušao sa desnog boka u sredinu, pretrčao nekoliko igrača Slobode i uputio precizan udarac po zemlji, a lopta završila u golu.

U samoj završnici prvog poluvremena, fudbaleri Slobode bili su u odličnoj prilici da ublaže vođstvo Zvezde, ali su se gosti uspešno odbranili i na odmor otišli sa prednošću od dva gola.

Drugo poluvreme:

Na početku drugog dela, domaćin je imao veću inicijativu, ali bez ozbiljnijih pretnji golmanu Bajkoviću. U nastavku meča, ritam igre kod obe ekipe je opao. Izabranici Slaviše Stojanovića su mirnijom igrom želeli da sačuvaju rezultat, dok je Sloboda imala nekoliko prilika iz kojih je mogla da postigne gol i tako učini utakmicu neizvesnom. Ipak, Zvezda je rutinski privela meč kraju i tako stigla do veoma važne pobede u završnici Jelen Super lige.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da je strpljenje njegovih fudbalera dovelo do pobede nad Slobodom u Jelen Superligi.

– Mislim da smo bili strpljivi u ovoj teškoj utakmici, po teškom vremenu. Nismo ni mi ni oni bili na nekom nivou, ali najvažnija su tri boda. Na svu sreću smo pogodili i radovali se zbog toga.

Sa druge strane, trener Slobode Ljubiša Stamenković čestitao je Zvezdi na tituli, iako je beogradski klub još nije zvanično osvojio. Takođe, on je istakao da je njegov tim u ovom duelu “pobedio samog sebe”.
– Sloboda je pobedila samu sebe. U prvom poluvremenu smo primili jeftin gol koji je preokrenuo utakmicu, a drugi iz polu-šuta. Imali smo dve
fenmomenalne šanse, ali nismo uspeli. Zvezda u drugom delu nije stvorila šansu za gol. Pošteno smo se borili, ali nedostajao nam je završni pas da postignemo gol. Kada tako promašuješ, rezultat mora biti ovakav – jasan je Stamenković.