Zvezda ponovo oslabljena: Radonjić bez jednog igrača u Atini, upozorava na iskustvo Grka

Dejan Radonjić
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je danas da njegovu ekipu očekuje težak meč u Evroligi protiv Panatinaikosa u Atini i dodao da trener grčke ekipe Aleksandar Đordjević jako dobro poznaje crveno-bele.

 

– Idemo u goste Panatinaikosu, ekipi koja je godinama u vrhu evropske klupske košarke. I ove sezone su odlični, imaju stopostotan učinak u domaćem prvenstvu, igrali su dobro u prvoj fazi Evrolige, i drugu su počeli dobro, namučili su Fenerbahče u Istanbulu i pobedili Unikahu u Atini – rekao je Radonjić za sajt kluba.

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su danas u Atinu gde će u sutra u OAKA areni igrati protiv Panatinaikosa u trećem kolu Top 16 faze Evrolige.

Panatinaikos je tim sa ogromnim iskustvom, koji u svom sastavu ima igrače koji su osvajali Evroligu i koje sa klupe predvodi selektor Aleksandar Đordjević, koji jako dobro poznaje igrače Crvene zvezde – rekao je Radonjić.

– Očekuje nas teška utakmica, u atmosferi koja nam je dobro poznata, jer smo već igrali protiv Panatinaikosa u istoj toj dvorani. Svi igrači su spremni za ovaj duel, osim Marka Tejića, koji ima manjih zdravstvenih problema, zbog kojih je ostao u Beogradu – dodao je trener Zvezde.

 

U prva dva kola Top 16 faze Evrolige crveno–beli su doživeli dva poraza, od Efesa i Fenerbahčea.

Na drugoj strani, Panatinaikos je u prva dva kola Top 16 faze ostvario po poraz i pobedu. U prvom kolu od grčke ekipe bio je Fenerbahče u Istanbulu, dok su prošle nedelje, trojkom dve sekunde pre kraja utakmice, slavili protiv Unikahe u OAKA areni.

Crvena zvezda i Panatinaikos su se i prošle sezone sastali u Top 16 fazi. U prvom duelu slavili su Grci (74:69), dok su crveno–beli bili bolji u Pioniru (69:68).

Meč između Panatinaikosa i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20.15.