ZVEZDA PONOVO U ISTANBULU: Bez organizovanog odlaska navijača, bezbednost je najvažnija!

Evroliga
euroleague.net

Košarkaški klub Crvena zvezda uputila je apel na sve svoje navijače da zbog događaja iz prošlosti, koji su kulminirali ubistvom Marka Ivkovića, ne putuju u Istanbul na evroligašku utakmicu sa Galatasarajem.

 

Košarkaši Zvezde putuju u četvrtak u Istanbul na utakmicu 2. kola novog izdanja Evrolige. Meč je zakazan za petak u 19 časova, u dvorani ” Abdi Ipekči”. Saopštenje KK Crvena zvezda mts prenosimo u celosti.

 
– Zbog svega što se događalo u bliskoj prošlosti, napada na naše pristalice u Istanbulu i na prvom mestu tragičnog ubistva našeg navijača Marka Ivkovića, KK Crvena zvezda mts obaveštava svoje simpatizere da i ovoga puta ne organizuju put u Istanbul za ovu utakmicu, kao i da nema u svom posedu ni jednu kartu za duel u “Abdi Ipekči” Areni.

Takođe, klub ne može bezbednosno da pokrije ovaj meč, i bilo kakav dolazak svojih navijača i njihov boravak u Istanbulu. U vreme velikih tenzija, nakon ranijih dešavanja u Istanbulu prilikom dolaska košarkaša Crvene zvezde , ali i konstantnih provokacija pojedinaca nakon ubistva Marka Ivkovića, koji se deklarišu kao navijači tog turskog kluba, apelujemo na sve koji su imali nameru da putuju u Tursku, da to ne čine!

I ovoga puta, spremni smo na odsustvo naših navijača, i vrlo dragocene podrške sa tribina, znajući da se nikome kome je crveno-bela boja pri srcu, neće dogoditi nešto loše

 – navodi se u saopštenju crveno-belih.