Zvezda poražena u Istanbulu: OGNJEN DOBRIĆ OPRAVDAO POVERENJE RADONJIĆA

Crvena zvezda
print screen/twitter.com/ndanga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Fenerbahčeu sa 87:72, u duelu 11. kola Evrolige.

 

Ekipa Dejana Radonjića bila je konkurentna vicešampionu Evrope samo u prvih 10 minuta (20:18), a u nastavku meča oslabljeni crveno-beli nisu imali šta da traže protiv moćnog tima Željka Obradovića.

Fener je meč praktično prelomio serijom 14-0 kojom je krajem prve i početkom druge deonice došao do 32:18.

Nije ipak uspela Zvezda ozbiljnije da ugrozi prednost rivala koji je odgovorio sa nekoliko trojki i mirno je priveo meč karaju u svoju korist.

U nastavku meča turski tim je lako osigurao osmu pobedu u sezoni nanevši srpskom šampionu sedmi poraz. Dobra stvar koju je Zvezda dobila u Istanbulu jesu odlični minuti mladog Ognjena Dobrića koji je početkom poslednje deonice ubacio prve poene u karijeri u Evroligi, pokazavši da se na njega može ozbiljno računati u nastavku sezone.

Dobrić je na kraju imao 10 poena uz šut iz igre 5-8.

Simonović je ubacio 14 poena uz 6 skokova, 12 je dodao Dženkins, Bjelica je imao 11 poena i 3 skoka, a Kuzmić 8 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, Ekpe Judo je imao 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Veseli je ubacio 14, a Antić 13 poena.

Zvezda za sedam dana u Beogradu dočekuje izraelski Makabi.

Iako je meč bio praktično izgubljen, sjajna stvar za Zvezdu su bili veoma dobri minuti mladog Ognjena Dobrića. Postigao je prve poene u karijeri u Evroligi i potom čak i naterao Željka Obradovića na tajm-aut serijom od 8 poena (74:65).