Zvezda potopila Radnički u drami na Tašu, ide sa prvog mesta u plej-of

U prvom okršaju dva tima od vatrenog finala Kupa Crvena zvezda je na svom plivalištu savladala Radnički iz Kragujevca sa 10:8.

Prva četvrtina donela je žestoku borbu dva tima u kojoj su se istakle čvrste odbrane pošto je u ovoj deonici viđen samo jedan pogodak i to u finišu kada je Zvezda povela preko Viktora Rašovića.

Slična igra nastavlje se i u drugoj četvrtini, a crveno-beli psostižu gol preko Vapenskog, ali tek nakon dvostrukog isključenja.

Konačno polovinom drugog perioda Radnički stiže do pogotka, Filipović je iskoristio prednost igrača više za 2:1.

U finišu prvog dela igre, Džon Man je iskoristio dobru poziciju na mestu sidraša, dok je na drugoj strani uzvratio Đorđe Filipović za 3:2 i odlazak na odmor.

Drugo poluvreme donelo je mnogo otvoreniju igru i efikasnije napade na obe strane. Radnički je uspeo da izjednači preko Korolije, koji se iskupio za prethodno promašeni zicer.

Ipak, egal kratko traje, pošto Zvezda preko Iviševića za 4:3. Korolija je tada morao da završi meč pre vremena zbog crvenog kartona, a do domaći koriste i ponovo idu na +2.

I Rađen je završio meč zbog isključenja, a onda je dobar napad Radničkog rezultirao pogotkom Miličića. Lukavstvo Prlainovića donelo je Zvezdi 6:4, a kapiten Zvezde posle kontre donosi velika tri gola prednosti – 7:4.

U prva dva minuta poslednjeg perioda Zvezda dolazi do velike prednosti preko Strahinje Rašovića. Mladi krilni igrač sa dva gola donosi crveno-belima ogromna četiri gola prednosti – 9:5.

Ipak, Radnički u narednim minutima se vraća, vezuje tri gola preko Filipa Filipovića, Vedrana Ćirkovića i Ćirića za 9:8.

Seriju Kragujevčana od tri gola u nizu konačno minut i po pre kraja prekida Marko Avramović sjajnim golom sa desnog krila za 10:8 što je i konačan rezultat.