Zvezda pozvala navijače da ne uništavaju inventar Arene: Pokažite ljubav prema klubu

Košarkaški klub Crvena zvezda pozvao je danas navijače da se ponašaju fer i sportski, i da ne uništavaju inventar beogradske Arene tokom utakmice protiv Galatasaraja u Evroligi.

– Sva šteta koja bude načinjena doći će na naplatu na adresu kluba. Pozivamo navijače da pokažu odgovornost i ljubav prema Crvenoj zvezdi i po ko zna koji put naprave ambijent za pamćenje – saopštila je Zvezda.

Crveno-beli su apelovali na navijače i da ne vređaju protivnika, ubacuju predmete na teren, da ne upotrebljavaju lasere i protehnička sredstva.

Kako se navodi, Evroliga je u značajnoj meri pooštrila diciplinski pravilnik i svaki i najmanji incident mogao bi skupo da košta klub.

Zvezda je saopštila da za utakmicu vlada “ogromno interesovanje”, kao i da su prisutne velike gužve na biletarnicama.

Utakmica između Zvezde i Galatasaraja počeće u četvrtak u 20.45, u prvom kolu Grupe D Evrolige, a ulazi u halu biće otvoreni dva i po sata ranije.

– Činjenica da je duel između crveno-belih i tima iz Istanbula proglašen derbijem kola od strane Evrolige jasno je da se u Areni očekuje još jedan košarkaški spektakl – navodi se u saopštenju.

Zvezda je najavila da će biti sprovedene opsežne mere bezbedosti i pozvala je navijače da u dvoranu dođu ranije, kako bi se izbegle gužve.

Na ulazima u Arenu biće organizovana rigorozna kontrola, a oduzimaće se svi tvrdi predmeti i metalni novac. Na svim ulazima biće postavljene providne kutije Crvenog krsta pa će sve kovanice biti poklonjene u humanitarne svrhe.