Zvezda predala titulu na Banovom Brdu: Nemoćni crveno-beli poraženi od Čukaričkog

Fudbaleri Čukaričkog savladali su ekipu Crvene zvezde rezultatom 2:0 (1:0) u poslednjoj utakmici 27. kola Jelen Superlige.

 

Na taj način je klub iz Ljutice Bogdana praktično predao titulu Partizanu pošto crno-beli tri utakmice pre kraja šampionata imaju osam bodova prednosti nad večitim rivalom. Ekipi iz Humske je sada potreban samo jedan bod kako bi osvojili pehar namenjen prvaku Srbije.

Domaći tim je ovom pobedom obezbedio treće mesto na tabeli pošto sada ima 54 boda, čak 11 više od Vojvodine.

U prvom poluvremenu i jedni i drugi imali su odlične prilike, a u redovima gostiju promašajima se istakao Aleksandar Katai.

Sve je to kaznio Nikola Stojiljković pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade.

U nastavku meča Crvena zvezda je u potpunosti pala u igri, a sve konce su vukli momci sa Banovog Brda.

To im se isplatilo u 62. minutu kada je Matić glavom povisio na 2:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

 

Tok meča:

JSL, 27. kolo: Čukarički – Crvena zvezda 2:0 (1:0)

Stadion: FK Čukarički. Sudija: Dejan Filipović. Strelci: Stojiljković u 45+2. i Matić u 62. minutu.

Čukarički: Stevanović, Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić, Regan (od 58. Todorović), D. Srnić, S. Srnić, Matić (od 84. Mandić), Bojić (od 80. Mirosavljević), Stojiljković.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Ristić, Grujić (od 66. Avramovski), Lazović (od 78. Gavrić), Katai, Jović (od 93. Stojanović), Orlandić.

Prvo poluvreme:

Iako je Zvezda bolje počela, prvu veliku šansu imao je Čukarički u 4. minutu. Stojiljković je izašao sam ispred Rajkovića, pokušao je da ga obiđe i pogrešio je.

U nastavku akcije Stojiljković je probao da vrati loptu u srce kaznenog prostora, ali je odbrana Zvezda uspešno reagovala. Isti igrač imao je odličnu priliku i dva minuta kasnije. Dobio je odličan centaršut sa desne strane, dobro je regaovao glavom, ali je Rajković paradom sprečio siguran gol.

Usledio je kraći prekid utakmice u desetom minutu. Sudija Dejan Filipović naložio je da spiker upozori navijače Crvene zvezde koji su uzvikivali nacionalističke pokliče.

Posle nekoliko pokušaja po krilima koji nisu dali rezultata Crvena zvezda je preko Aleksandra Kataija stvorila prvu dobru priliku na utakmici u 18. minutu prvog dela igre. Stuštio se po levoj strani terena i šutirao u okvir gola Nemanje Stevanovića koji je dvema intervencijama uspeo da odbrani svoj gol.

Fudbaler Crvene zvezde, koji je u 18. minutu imao najbolju priliku za goste u dosadašnjem toku susreta, zaradio je prvu javnu opomenu nakon prekršaja sa leđa koji je napravio u 24. minutu.

 

Najlepši potez na meču videli smo u 41. minutu kada je slobodan udarac sa dvadeset metara izveo Mihajlo Ristić. Mladi igrač Crvene zvezde je sa puno efea levom nogom raspalio po lopti, Stevanović je nemoćno posmatrao njen let, ali je ipak prohujala malo od mesta gde se sastaju prečka i stativa.

U finišu prvog poluvremena Zvezda je imala još dve sjajne prilike. Katai je izbio sam pred golmana Čukaričkog, šutirao je pomalo i slabašno po zemlji, pa nije bilo većih problema za Stevanovića. U nastavku akcije je pokušao Lazović lob udarcem sa 30 metara, ali je lopta prebacila prečku.

GOOOOOL! Strelac je Nikola Stojiljković u drugom minutu sudijske nadoknade! Stojković je uspeo da stigne pre Rajkovića na desnoj strani i uposli Stojiljkovića koji se dobro snašao i nekako je prosledio loptu u praznu mrežu za 1:0.

Drugo poluvreme:

Kakvu je samo šansu Čukarički propustio u 48. minutu susreta. Posle greške Pavićevića Slavoljub Srnić se našao u idealnoj situaciji, ali je njegov udarac izblokirao Vukašin Jovanović i ostalo je 1:0.

Zvezda je uzvratila u 54. minutu kada je Orlandić sa desne strane pronašao Kataija koji se istakao i u prvom poluvremenu, a njegov snažan volej uspeo je Stevanović da ukroti i tako je sprečio izjednačenje.

GOOOOOL! Strelac je Matić u 62. minutu! Ponovo je odbrana gostujuće ekipe zakazala, a Filip Stojković je poslao upotrebljiv centaršut na glavu Igora Matića koji zakucava loptu u mrežu crveno-belih za vođstvo „Brđana” od 2:0.

Mogao je Čukarički do trećeg gola u 65. minutu posle nesporazuma Predraga Rajkovića i Dušana Anđelkovića koji su u isto vreme krenuli na loptu, a koja je na kraju završila u gol autu.

U 76. minutu Igor Matić je mogao da stavi tačku na meč, ali je Vukašin Jovanović ponovo bio na pravom mestu i blokirao udarac kapitena domaće ekipe.

Mreže su do kraja utakmice mirovale.

 

Najava meča:

Crveno-beli su trenutno drugoplasirani na tabeli (58 bodova), sa osam bodova zaostatka za vodećim Partizanom i jednom utakmicom manje. Trećeplasiranoj ekipi Čukaričkog Crvena zvezda ”beži” sedam bodova i postoji mogućnost da rezultat ovog meča otvori novu borbu u završnici, borbu za vicešampionsku poziciju.
 

U prethodnom kolu crveno-beli su savladali ekipu Rada rezultatom 2:0 (2:0), dok je ekipa Čukaričkog u Lučanima odigrala nerešeno sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 2:2 (1:2).

U jesenjem delu prvenstva na stadionu „Rajko Mitić” duel ova dva protivnika okončan je bez golova.