Zvezda preslišala i Metalac: Mlađani Radanov oduševio navijače, Cirbes i Dženkins odlični

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Metalac u „Pioniru” sa 82:59 (25:10, 23:22, 21:19, 18:11) u meču 24. kola regionalne ABA lige.

 

Ekipa sa Malog Kalemegdana na ovaj način je upisala i 22. pobedu na Jadranu, a ima i dva poraza.

Metalac ima polovičan skor, po 12 pobeda i poraza.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić odmarao je Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića, a prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao je Aleksa Radanov, momak rođen 1998. godine.

U narednom kolu lider regionalnog takmičenja gostuje Igokei, dok Metalac na svom terenu u novom srpskom duelu igra protiv Mega Leksa.

Zvezda je već u prvoj četvrtini stvorila dvocifrenu prednost, posle čega joj je ostalo da je rutinski održava.

Radonjićevim pulenima je to, naravno, uspelo, a crveno-beli su svoje navijače ”častili” i atraktivnim poenima, poput trojke Stefana Jovića sa pola terena.

Na poluvremenu Crvena zvezda Telekom je imala 16 poena prednosti (48:32), u nastavku je smanjila gas, ali nije dozvolila gostima iz Valjeva ni u jednom trenutku da se rezultatski približe.

Ovakav razvoj događaja omogućio je treneru Zvezde Dejanu Radonjiću da ukaže priliku svim raspoloživim igračima, među njima i mladima Kaplanoviću, Rebiću, Radanovu.

Majk Cirbes je sa 16 poena i 7 skokova bio najbolji, 16 poena uz 5 asistencija imao je Dženkin, 12 je ubacio Dangubić, a 11 Jović. U sastavu Metalca, samo je Malešević sa 13 poena bio dvocifren, Ljubičić je ubacio 9, a Kutlešić i Vraneš po 8.