Zvezda preživela dramu: Crveno-beli savladali Megu u neizvesnoj završnici

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Leks na gostovanju sa 90:86 (15:23, 25:23, 25:25, 25:15) u meču 8. kola Superlige Srbije.

 

Crvena zvezda je na taj način zadržala maksimalan učinak i u dosadašnjih osam kola jedina nije okusila gorčinu poraza u domaćem prvenstvu.

Sa druge strane, Mega je poražena posle četiri pobede u nizu i sada ima polovičan skor 4-4.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Boban Marjanović sa 20 poena (6/6 bacanja, 7/10 za dva), uz sedam uhvaćenih lopti. Pratili su ga Dženkins sa 16 (6/7 za dva) i Vilijams (4/6 trojke) sa 14 poena, dok je dvocifren bio još Luka Mitrović sa 13 poena.

Kod domaćina najviše se istakao Kori Vebster sa 22 poena, Jokić je imao 17, Miljenović 12, a Šulović deset.

Mega je u prvoj deonici iznenadila Zvezdu efikasnom igrom, a u tom periodu Nikola Jokić je vezao dve trojke. Posle uvodnih deset minuta izabranici Dejana Milojevića imali su osam poena viška – 23:15.

Domaćin nije popustio ni u drugoj četvrtini, a do dvocifrene prednosti došli su u 13. minutu, pa je Radonjić morao da zatraži prvi tajm-aut (30:19). Crveno-beli su uspevali da priđu nekoliko puta, uz lake poene Lazića iz kontre na tri poena zaostatka, da bi Jaramaz trojkom odveo Mega Leks na poluvreme sa 46:40.

Vilijams je igrao sjajno u trećoj deonici, ali nije imao pomoć saigrača, a Mega nije ispuštala prednost. U samom finišu treće četvrtine Vilijams je zbog prigovora dobio tehničku, a Mega je to iskoristila i posle 30 minuta je vodila sa 71:65.

Pri 74:72 sukobili su se Mitrović i Zagorac, kažnjeni su tehničkom greškom, posle koje su Jokić i Nikolić trojkama odveli ekipu na +8. I pored toga, ekipa  Dejana  Radonjića je preokrenula na 83:86. Pogodak Krstića za poen zaostatka doneo je novi tajm-aut, a koš Dženkinsa i slobodna bacanja Mitrovića osigurali su Crvenoj zvezdi maksimalan učinak i posle osmog kola.