Zvezda: Primitivni Karadžić krije se iza uspeha ‘Orlića’

Crvena zvezda u novom saopštenju optužila Tomislava Karadžića da poziva na linč, kao i da širi primitivizam i netoleranciju. Iz Zvezde smatraju da se predsednik FSS krije iza uspeha zlatnih "Orlića" za čiji su rezultat zaslužni pre svega klubovi.

 

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić “širi primitivizam i netoleranciju”, kao i da svojim saopštenjima “poziva na linč”.

Zvezda se oglasila nakon skandala koji je izbio prilikom proslave titule prvaka sveta omladinske reprezentacije u Skupštini grada, kada je funkcionerima FSS-a Savu Miloševiću i Mitru Mrkeli bilo zabranjeno da izađu na balkon.

FSS se nakon toga oglasio oštrim saopštenjem na račun gradskog menadžera Gorana Vesića, koga je direktno okrivio za zabranu, a pritom je pomenuo u negativnom kontekstu Vesićev rad u košarkaškom i fudbalskom klubu Crvena zvezda.

– Pominjanje Crvene zvezde u negativnom kontekstu u poslednjem saopštenju Tomislava Karadžića, još jedan je slučaj bez presedana kojim predsednik FSS širi primitivizam i netoleranciju. Pišući takva saopštenja u kojima dominiraju mržnja i ‘poziv na linč’, Karadžić još jednom dokazuje da je čovek prošlosti. Zato FK Crvena zvezda još jednom ponavlja da srpski fudbal nema budućnost sa Tomislavom Karadžićem – navodi se u saopštenju crveno-belih.

Zvezda je ocenila da “fantastičan uspeh” omladinaca “ne sme da bude ‘pokrivač'” Karadžiću. Vicešampion Srbije ponovo je čestitao omladincima na uspehu i naveo da su u njemu učestvovali i domaći klubovi.

– FK Crvena zvezda još jednom čestita selektoru Veljku Paunoviću, igračima omladinske reprezentacije Srbije i čitavoj fudbalskoj Srbiji osvojenu titulu šampiona sveta. Ostvaren je uspeh koji je istorijski za srpski fudbal, i dokaz da imamo budućnost – navodi se u saopštenju.

Zvezda je ocenila da je uspeh sa svetskog prvenstva na Novom Zelandu “pre svega uspeh srpskih klubova”, zato što su oni dali 17 reprezentativaca, kao i da su oni, kako se navodi, “u njih su ulagali…obezbeđivali im uslove za rad, stipendije, trenere, i sve što im je potrebno da postanu vrhunski reprezentativci”.

– Zato čestitka Crvene zvezde i ide ka, pre svih, Partizanu, Vojvodini, OFK Beogradu, Čukaričkom i Spartaku, klubovima koji su uz Crvenu zvezdu dali reprezentativce, ne zaboravljajući, naravno, ni igrače koji dolaze iz inostranih klubova, a takođe su ponikli u srpskom fudbalu – navodi se u saopštenju .

Zvezda je ocenila i da Karadžić uspesima mladih želi da “sakrije svoje poraze”.