Zvezda pronašla trenera u bivšem igraču: Lalatović preuzima klub sa Marakane

Kako nezvanično saznaje B92, dosadašnji trener kruševačkog Napretka Nenad Lalatović novi je trener Crvene zvezde.

Bivši igrač Crvene zvezde spade u mlađu generaciju trenera (36), a pre ekipe Napretka, vodio je još Srem iz Sremske Mitrovice, Proleter iz Novog Sada i Voždovca.

Lalatović je već duže vreme bio želja uprave kluba iz Ljutice Bogdana, a saradnja bi trebalo da se ozvaniči posle sastanka Upravnog odbora u ponedeljak, navodi B92.

Šampion Srbije rastao se sa trenerom Slavišom Stojanovićem, koji je vratio titulu na Marakanu posle šest godina, a v.d. gensek Zvezdan Terzić objasnio je da Stojanović nije mogao da izdrži još jednu godinu na klupi crveno-belih zbog zdravstvenih razloga.

Bivši kapiten Crvene zvezde, u kojoj je ponikao i za koju je nastupao od 1994. do 2002. godine, dobio je prednost u odnosu na ostale kandidate jer je dete kluba, a i smatra se da je u ovom trenutku najbolje rešenje za klupu tima koga očekuje godina bez fudbala u Evropi.

Zajedno sa novim trenerom, put Beograda mogli bi da krenu i Ganac Obeng Regan, kao i napadač Nikola Gavrić. Postoji mogućnost da crveno-bele u narednoj sezoni pojača i Milan Rodić, levi bek Zenita iz Sankt Peterburga, trojac OFK Beograda Aleksandar Čavrić, Dejan Dražić i Nemanja Antonov, ali i, ‘zlatni omladinac’ Marko Pavlovski koji trenutno nastupa u Portu B.