Zvezda protiv Laborala u praznom Pioniru za drugo mesto

Košarkaši Crvene zvezde od 19 sati dočekuju Laboral Kuču u poslednjem, desetom kolu D grupe Evrolige.

Obe ekipe imaju skor 5-4, a pobednik meča prvu fazu će završiti na drugom mestu.

Meč će se zbog kazne Evrolige igrati pred praznim tribinama, ali iz Zvezde su pozvali navijače da kupe simbolične karte od 300 dinara kako bi pomogli klubu da plati kaznu. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

U prvoj utakmici u Vitoriji crveno-beli slavili su sa 86:66, ali trener Dejan Radonjić upozorava da je Kuča sada drugačiji tim.

“Ekipa Laborala napravila je dosta promena. To je vrlo iskusan tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača, a po budžetu je znatno ispred nas. Posle naše pobede u prvom meču, oni su reagovali kvalitetno, pobedili su ubedljivo Olimpijakos i naneli mu jedini poraz do sada u grupi, a trijumfom protiv Valensije u prošlom kolu obezbedili svoje mesto među 16 najboljih timova Evrope. Angažovanjem Begića posle povrede Hamiltona napravili su veliki iskorak i time su pokazali kakve su njihove ambicije. Takođe, priča se puno oko odlaska Ertela, ali on je i dalje u timu i postoje naznake da može da ostane do kraja sezone, a oni su za svaki slučaj doveli Džejmsa, najboljeg strelca grčkog šampionata. To je sada poprilično drugačiji tim i po sastavu, ali i po kvalitetu igre u odnosu na naš prvi meč”, rekao je Radonjić.

Trener Laboral Kuče Ibon Navaro rekao je da njegovom timu predstoji izuzetno težak duel protiv Crvene zvezde.

“Najvažnija stvar koju treba reći pred ovaj duel je da igram proitv izuzetno dobre ekipe. Moraćemo da odigramo veoma dobro, ali osećamo da se popravljamo”, kazao je Navaro, a Kim Tili ističe da je prazan Pionir prednost za goste.

Evroliga, grupa D:
Galatasaraj – Olimpijakos 79:74 (20:18, 16:20, 21:12, 22:24)
Valensija – Neptunas 103:65 (28:17, 24:14, 23:18, 28:16)
petak, 19.00 Crvena zvezda – Laboral Kuča

Tabela:
1. Olimpijakos 8-2
2. Crvena zvezda 5-4
3. Laboral Kuča 5-4
4. Galatasaraj 4-6
5. Neptunas 4-6
6. Valensija 3-7