ZVEZDA SE HRABRO BORILA: Žiru “makazicama” srušio OTPOR CRVENO-BELIH i doneo pobedu Arsenalu (VIDEO)

crvena zvezda
Beta

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Arsenala sa 1:0 u utakmici trećeg kola Grupe H Lige Evropa. Jedini gol na meču postigao je Olivije Žiru u 85. minutu.

 

U drugom meču Grupe H, fudbaleri BATE Borisova slavili su na svom terenu protiv Kelna sa 1:0. Arsenal je prvi na tabeli sa devet bodova, Zvezda je druga sa četiri, koliko ima i BATE, dok je Keln poslednji bez bodova.

Zvezda će u četvrtom kolu gostovati Arsenalu, dok će Keln ugostiti BATE Borisov. Ti mečevi su na programu 2. novembra.

Crvena zvezda je bila bolja od Arsenala sve do isključenja Milana Rodića u 81. minutu, što je engleski klub iskoristio i preko Žirua ostvario pobedu pred punim stadionom.

Rodić je isključen posle vazdušnog duela sa Fransoom Kokelanom, a arbitar Benoa Bastijen je levom beku crveno-belih neočekivano pokazao drugi žuti karton, što je Arsenal iskoristio.

Žiru se četiri minuta posle toga lepo snašao u kaznenom prostoru srpskog kluba i doneo pobedu Arsenalu u Beogradu.

Arsenal je bio bolji na početku i imao dobru priliku preko Tea Volkota, kome je Milan Borjan odbranio udarac, iako je bio sam pred njim.

Zvezda se posle toga oslobodila pritiska i do poluvremena imala dve veoma dobre šanse, preko Ričmonda Boaćija koji je pogodio prečku i Nemanje Radonjića, kome je dobar pokušaj odbranio Petr Čeh.

Drugo poluvreme počelo je šansom za Arsenal i još jednom odličnom odbranom Borjana, a potom je Zvezda imala dve prilike, ali je Čeh branio udarce Nenada Krstičića i Slavoljuba Srnića.

Zvezda je pred sam kraj utakmice napadala i u nadoknadi vremena tražila i penal posle starta nad Filipom Stojkovićem, ali je francuski arbitar pokazao da se igra nastavi.