ZVEZDA SE NE PREDAJE: Partizan protiv Mladosti za titulu Superlige Srbije

FK Partizan - Leonardo
Facebook.com/FKPartizanBG

Crvena zvezda savladala je Javor u Ivanjici u meču 36. kola plej-of faze Superlige Srbije – 3:0 (0:1).

Crveno-beli su tako zadržali teoretsku šansu da odbrane titulu, pošto im pred poslednje kolo večiti rival Partizan beži tri boda.

Crno-beli su, s druge strane, bili ubedljivi na gostovanju niškom Radničkom na Čairu (3:1), pa će im za 27. titulu biti dovoljan i bod protiv lučanske Mladosti u nedelju.

Zvezda će u isto vreme igrati protiv Nišlija kod kuće, a u slučaju trijumfa, odnosno poraza Partizana odbraniće šampionski pehar jer su bili bolje plasirani u regularnom toku nacionalnog šampionata.

Ekipa Boška Đurovskog povela je u 39. minutu iz penala, precizan je bio Gelor Kanga, a već tada je praktično rešeno pitanje pobednika. Štoper domaćih Derek Kornelijus isključen je jer je loptu u kaznenom zaustavio rukom, pošto je prethodno zbog obaranja Nemanje Milića sa dve ruke zaradio prvi žuti karton.

Neposredno pred vodeći pogodak gostiju, Eliomar je propustio sjajnu priliku da domaće dovede u vođstvo, pogodivši spoljni deo mreže Damira Kahrimana. Zvezda je nastavila da koristi situacija na terenu, ali je tek u 77. minutu Mičel Donald najavio siguran trijumf svog tima.

Konačan rezutlat postavio je Ričmond Boaći iz novog penala, ponovo posle igre rukom odbane Javora, u 87. minutu.

U međuvremenu, odigrani su svi mečevi plej-aut zone posle kojih smo saznali da Rad ostaje Superligaš, odnosno da Novi Pazar ispada. Preostalo je da u nedelju saznamo ko će još u Prvu ligu Srbije – Borac iz Čačka ili Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Pogledajte VIDEO: