Zvezda slavila u derbiju i napravila veliki korak ka tituli

Derbi
Beta

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu ekipu Partizana sa 2:1 u 157. "večitom" derbiju i tako napravili veliki korak ka osvajanju titule.

 

Golove za crveno-bele u prvom kolu plej-ofa postigli su Nemanja Radonjić u 18. i Aleksandar Pešić u 21. minutu. Strelac jedinog gola za Partizan bio je Ognjen Ožegović u 98. minutu iz jedanaesterca.

Zvezda posle 31. kola ima 42 boda, odnosno devet više u odnosu na Partizan.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju Radničkom u Nišu, a Partizan dočekuje Čukarički.

Početak utakmice na stadionu “Rajko Mitić” kasnio je nekoliko minuta zbog velike bakljade, navijača Zvezde na severnoj tribini. Situacija na tribinama i kasniji početak nisu uticali na igrače, koji su od starta bili izuzetno raspoloženi za igru.

Zvezda je ipak već oko 10. minuta uspostavila kontrolu, a do vođstva je stigla u 19. minutu kada je Slavoljub Srnić proigrao Radonjića na ivici šesnaesterca, a ovaj je posle kratkog driblinga pored trojice defanzivaca Partizana šutirao i savladao nemoćnog Vladimira Stojkovića.

Samo dva minuta kasnije crveno-beli su duplirali prednost. Nemanja R. Miletić pogrešio je na sredini terena dodavši do El Fardua Bena, koji je potom povukao kontru, te uposlio Pešića u šesnaestercu, a ovaj je u situaciji “jedan na jedan” savladao golmana reprezentacije Srbije.

Do poluvremena Zvezda je imala potpunu kontrolu na terenu, a Partizan je prvi šut ka golu rivala uputio u 40. minutu, ali je Milan Borjan dobro reagovao.

U drugom poluvremenu malo toga viđeno je na samom terenu, pošto je glavni događaj bio na zapadnoj tribini kada je došlo do manjeg sukoba navijača između Zvezde i Partizana. Utakmica je na kratko prekinuta dok policija nije odvojila navijače.

Partizan je u drugom poluvremenu bio nešto konkretniji, a najbolju priliku imao je u 87. minutu kada je Zoran Tošić iz slobodnog udarca sa oko 25 metara snažno šutirao, ali je Milan Borjan odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

Crno-beli su ipak stigli do gola i to u 98. minutu iz penala. Tošić je iz slobodnog udarca pogodio prečku, na odbijenu loptu je krenuo Ožegović koji je oboren, a sudija je pokazao na belu tačku. Ožegović je potom bio siguran, šutirao je po sredini gola i savladao Borjana.

Nakon pogotka Partizana usledilo je koškanje igrača na terenu, a epilog su dva crvena kartona – Donalda u redovima Zvezde i Sume u ekipi Partizana.