ZVEZDA SLOMILA OTPOR BRĐANA: Veliki preokret u režiji Boaćija za novu pobedu u Superligi! (VIDEO)

Boaći
crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas kao gosti Čukarički sa 2:1, u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

 

Čukarički je poveo u 41. minutu golom Petra Mićina, a izjednačio je Ričmond Boaći u 58. mintu iz jedanaesterca. Sedmu uzastopnu pobedu Zvezdi doneo je Boaći u 69. minutu svojim drugim golom na meču.

Čukarički je posle samo nekoliko sekundi igre mogao da povede posle greške u odbrani Zvezde, ali je Ovusu dao prejak for, što je golman Milan Borjan iskoristio i otklonio opasnost.

Domaćin je posle dobre kontre u 11. minutu imao novu dobru priliku, ali je Ovusu sa oko sedam metara iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Crveno-beli su u 22. minutu prvi put ozbiljnije pripretili Nemanji Beliću, a u sličnoj situaciji kao Ovusu našao se Srđan Babić, ali je i on loše šutirao preko gola.

U nastavku prvog dela igre bitka se uglavnom vodila na sredini terena, Čukarički je za nijansu bio opasniji, imao je nekoliko dobrih situacija kada je mogao da ozbiljnije ugrozi gol Borjana, ali je igračima domaće ekipe u završnici nedostajalo koncentracije.

Situacija se ipak promenila u 41. minutu. Ekipa Nenada Lalatovića je posle odličnog kontranapada stigla do vodjstva. Asmir Kajević na sredini povukao kontru, prosledio je na desni bok do Petra Jovanovića, koji je iz trka ubacio u peterac, gde ju je Mićin prihvatio i iz okreta šutirao.

Zvezda je u drugom poluvremenu bila znatno konkretnija, veću 49. minutu Pešić je imao odličnu priliku, ali je njegov pokušaj glavom završio u rukama Belića. Dva minuta kasnije posle centaršuta sa levog boka pokušao je i Babić, a lopta je ovaj put otišla pored gola.

Crveno-beli su u 58. minutu iz jedanaesterca koji je realizovao Boaći došli do izjednačenja. Prethodno je u kaznenom prostoru posle jednog duela pao Pešić, a sudija Dejan Santrač pokazao je da je to penal.

Crveno-beli su preokrenuli 10 minuta kasnije, a ponovo je Boaći bio strelac. Lopta je uz mnogo sreće stigla do njega. Rodić je sa levog boka glavom vratio loptu u šesnaesterac, gde je Babić takođe glavom pokušao da savlada Belića, ali je ona ipak došla do Boaćija koji nije imao težak zadatak da dovede crveno-bele do vođstva.

Do kraja utakmice Zvezda je uglavnom čuvala prednost, a Čukarički je u 88. minutu imao solidnu priliku, ali je posle kornera Petar Jovanović sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

Zvezda je prva na tabeli sa 49 bodova, a Čukarički, koji je prekinuo niz od tri pobede, zauzima šesto mesto sa 31 bodom.