Zvezda traži čudo na gostovanju: Crveno-beli protiv Barselone za prvu pobedu u Top 16 fazi

Košarkaši Crvene zvezde Telekom gostuju Barseloni u petak od 20 časova i 45 minuta u četvrtom kolu Top 16 faze Evrolige.

Katalonski klub u dosadašnja tri kola ima tek jednu pobedu i večerašnja utakmica im je od velike važnosti pošto ih mnogi vide kao sigurnog učesnika fajnal-fora. Sa druge strane, crveno-beli imaju sva tri neuspeha.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da želi da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Barselone odigra najbolji meč u dosadašnjem toku takmičenja u Top 16 fazi Evrolige.

– Ako želimo da pobedimo Barselonu, moramo da odigramo najbolje do sada u Top 16 fazi, pre svega i bolji meč od onog protiv Makabija. Moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se pruži i da budemo koncentrisani i konkretni – rekao je Radonjić.

Slovenački reprezentativac Jaka Blažič poručio je da bi vicešampion Srbije mogao da iznenadi Barselonu iako je svestan da španski sastav nosi ulogu favorita u predstojećem susretu.

– Barselona je sigurno favorit u ovoj utakmici. To je veoma iskusan tim, u poslednjih šest godina čak pet puta su bili učesnici ‘F4’. Imaju izuzetno kvalitetan sastav i njihove ambicije u ovoj sezoni su velike. Mi ćemo se potruditi da pružimo sve od sebe, da prikažemo maksimum u ovom trenutku – tvrdi Slovenac.

Grupa E, 4. kolo:

četvrtak:

Real Madrid – Panatinaikos 83:65

Galatasaraj – Alba 65:75

petak:

18.45 Makabi– Žalgiris

20.45 Barselona – Crvena zvezda

Tabela: Real 4-0, Makabi 2-1, PAO 2-2, Galatasaraj 2-2, Alba 2-2, Žalgiris 1-2, Crvena zvezda 0-3.