Zvezda u predgrađu prebolela derbi: Ubedljiva pobeda za nastavak trke sa Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Železniku ekipu FMP-a sa 99:84, u derbi meču 17. kola ABA lige.

Foto: screenshot/youtube.com/KK Crvena zvezda mts

Samo dva dana posle poraza od Partizana u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde odigrali su derbi meč 17. kola ABA lige protiv FMP-a i ubedljivo trijumfovali u Železniku sa 99:84.

Domaći sastav se dobro držao tokom tri četvrtine, stalno hvatao priključak za crveno-belima, ali se u poslednjoj deonici Zvezda odlepila i stigla do komotne pobede.

Nervozno je ekipa Duška Ivanovića ušla u meč, o čemu svedoči podatak da je prvih osam poena postigla sa linije za slobodna bacanja. FMP je u tim trenucima držao egal, ali crveno-beli na kraju prve deonice dolaze do 24:19.

Zvezda je u drugoj četvrtini prvi put na meču stekla dvocifrenu prednost, a zahvaljujući dobrim rolama Stefana Lazarevića i Dalibora Ilića, crveno-beli na poluvremenu imaju 54:42.

Pokušali su “panteri” da uhvate priključak u trećoj deonici, nekoliko puta prilazili na jednocifren minus, ali je Zvezda imala više raspoloženih igrača, a često je serije gostiju trojkama sekao Ognjen Dobrić.

Crveno-beli su zadržali dvocifrenu prednost na ulasku u poslenjih 10 minuta, a onda je usledio najbolji period igre gostiju – FMP je u prvih pet minuta zadržan na samo četiri postignuta poena, pa je pobeda bila izvesna.

Dalibor Ilić bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, Dobrić je dodao 15, a Lazarević 14. U ekipi FMP-a istakao se Paulijus Valinskas sa 22 poena.

Zvezda je ostala na jednom porazu u takmičenju (15-1) i privremeno preuzela prvo mesto na tabeli, dok je FMP treći sa skorom 12-5.