ZVEZDA UBEDLJIVO IZGUBILA: CSK trojkama odneo pobedu

zvezda
euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Moskvi od CSKA u 22. kolu Evrolige (102:80).

  

Crveno-beli su upisali drugi poraz u nizu, a deseti od početka sezone. Izabranici Dejana Radonjića trenutno su na sedmom mestu na tabeli. CSKA je, na drugoj strani, stigao do 16. pobede i drugi je na tabeli, sa trijumfom manje od prvoplasiranog Real Madrida.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 16 poena, Čarls Dženkis je dodao 12, a Ognjen Kuzmić deset poena.

CSKA je do pobede predvodio Nando de Kolo sa 25 poena, Nikita Kurbanov je ubacio 18, a Miloš Teodosić poen manje.

Crveno-beli su odlično počeli meč, pa su uz četiri vezana poena Ognjena Kuzmića i poenima Nejta Voltersa stigli do plus pet, ali je CSKA potom pogodio tri trojke i izjednačio na 9:9. CSKA je nastavio odlično da šutira za tri poena, pa je do kraja prve deonice čak sedam puta bio precizan iza linije 6,75.

Poslednju trojku za Moskovljane u prvoj četvrtini postigao je Miloš Teodosić za sedam poena prednosti na prvom odmoru.

Na početku druge deonice CSKA je stigao do prve dvocifrene prednosti, ali se Zvezda posle poena Tompsona i Dženkinsa spustila na šest poena zaostatka.Šampion Evrolige je do kraja prvog poluvremena čuvao prednost, pre svega preko De Koloa, a kasnije i preko Kurbanova, pa je ruska ekipa na veliki odmor otišla s prednošću od 12 poena (58:46). Moskovska ekipa je u prvom poluvemenu imala neverovatan šut i za dva i za tri poena – 9/13.

Marko Simonović je na početku treće četvrtine vezao sedam poena i smanjio prednost CSKA na šest poena, ali je ekipa Dimitrisa Itudisa vrlo brzo uzvratila i stigla do do tada najveće prednosti na meču – 60:46. Kad god bi izgledalo da crveno-beli mogu da se približe, CSKA bi imao odgovor pa se na poslednji odmor otišlo rezultatom 77:64 za rusku ekipu. Ništa se na parketu nije promenilo ni u poslednjoj deonici, CSKA je održavao ali i povećavao prednost koja je na kraju iznosila 22 poena.