Zvezda ‘udavila’ Radnički

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Radnički sa 12:11 (3:3, 4:2, 1:4, 4:2), u prvoj utakmici finalne serije domaćeg plej-ofa.

Izuzetno dramatičan, nervozan i efikasan duel na Tašmajdanu obeležile su dve velike serije od 5-0, po jedna na obe strane.

Nakon izjednačene prve deonice Zvezda je u drugoj stekla tri gola prednosti (7:4), ali Kragujevčani su postigli pet vezanih golova i sredinom trećeg perioda su vodili sa 9:7.

Radnički je u trećem delu imao četiri minuta igrača više nakon isključenja Rađena bez prava zamene, ali nije to uspeo da iskoristi. Usledila je serija crveno-belih od 5-0 (12:9) kojom je i odlučen duel.

Crvenu zvezdu su do pobede predvodili Prlainović sa tri i Strahinja Rašović sa dva gola, dok je u timu Radničkog Srdjan Vuksanović postigao tri, a Damir Burić dva. Naredni duel igra se u Kragujevcu u sredu.

Tok meča:

Za razliku od nekih prethodnih duela dva najbolja srpska tima kada su odbrane bile u prvom planu, ovoga puta je počelo efikasno.

Prva deonica završena je rezultatom 3:3, uz tri vođstva crveno-belih za koje su golove postigli Rađen, Strahinja Rašović i Ivošević. Ćirković, Filip Filipović i Vuksanović pogodili su za Radnički.

I u drugoj deonici nastavilo se u istom ritmu, a Zvezda je do poluvremena stekla dva gola prednosti. Džon Man i Strahinja Rašović su na startu pogodili za 5:3, smanjio je Ćirić, a onda su Viktor Rašović i Andrija Prlainović podigli prednost Zvezde na +3 (7:4). Konačan rezultat prvog dela postavio je Damir Burić (7:5).

U trećoj deonici usledio je veliki preokret. Vuksanović je pogodio dva puta u nizu i izjednačio na 7:7, a onda je isključen Rađen bez prava zamene zbog udaranja protivničkog igrača.

Radnički je postigao još dva gola (Zloković sa peterca i Đorđe Filipović). Međutim, Kragujevčani su nakon isključenja Rađena imali čak četiri minuta igrača više, ali utisak je da nisu u dovoljnoj meri to iskoristili, pa je Ranđelović smanjio na 9:8 u poslednjem minutu trećeg perioda.

Početkom poslednje deonice Avramović je pogodio iz odbitka i izjednačio na 9:9. Usledila su dva gola kapitena Prlainovića kojima je i odlučen duel, Zvezda je seriju 5-0 kompletirala za 12:9, a do kraja je Radnički samo uspeo da ublaži poraz.