Zvezda zakucala peti poraz, Efes slavio

Radonjić
kkcrvenazvezda.com

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Anadolu Efesu rezultatom 100:79, u devetom kolu Evrolige.

 

Crveno-beli nisu pre svega energetski bili na nivou nekih prethodnih utakmica, što je i razumljivo s obzirom na gust raspored i povredu kapitena Luke Mitrovića.

Iako većina stvari nije išla u korist Zvezde na ovom meču igrači srpskog šampiona nisu se predavali i još jednom su zapretili na startu poslednje deonice kada su prišli na samo -5 (80:75).

Imala je Zvezda i napad pri tom rezultatu, Lazić je promašio trojku, a posle nesporazuma u reketu Efes je u kontri pogodio trojku i ponovo se odlepio. U tom periodu je i odlučen pobednik, domaći tim napravio je veliku seriju 12-0 i na kraju je ostvario ubedljivu pobedu.

Nije loše počeo meč po ekipu Dejana Radonjića. Posle prvih deset minuta bilo je nerešeno (21:21), a domaći tim je razliku počeo da pravi u drugoj deonici (26:19).

U nastavku meča Efes nijednom nije ispustio prednost, iako je Zvezda u nekoliko navrata ozbiljno zapretila. Meč je definitivno odlučen pet minuta pre kraja.

Zvezda je prišla na -5 (80:75), imala je i napad pri tom rezultatu, ali ga nije iskoristila i domaći tim je to kaznio.

Ovo je peti poraz srpskog šampiona koji ima i četiri pobede, a identičan učinak sada ima i ekipa Velimira Perasovića.

Čarls Dženkins jedini je bio na nivou, a meč je završio sa 20 poena i 3 krađe. Gudurić je dodao 14 poena i 4 skoka, a po 9 poena postigli su Bjelica i Simonović. Kod domaćina, 22 poena ubacio je Koton, 20 Braun, a 17 Ertel.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Žalgiris.

Tok meča:

Kapitena Mitrovića u startnoj petorci zamenio je 18-godišnji Boriša Simanić, a Zvezda je sasvim solidno otvorila meč.

Pre svega je napad bio dobar u prvih nekoliko minuta, pa je Zvezda povela sa 10:4. Gosti se ipak brzo vraćaju serijom 7-0. U nastavku prve deonice Radonjić je promenio praktično kompletnu petorku ali se to nije mnogo osetilo u igri srpskog šampiona.

Efes je na svu kvalitet postizao većinu poena, ali je Zvezda sve vreme bila u blagoj prednosti, a posle 10 minuta bilo je nerešeno – 21:21.

Tomas Ertel se razigrao početkom druge deonice. Pjel Efesa bio je nazaustavljiv, ali je Zvezda timskom igrom uspevala da zadrži priključak. Gudurić, Bjelica i Dženkins radili su odličan posao u napadu, pa domaći tim nije mogao da se odlepi.

Malu pomoć domaći tim imao je i od sudijske trojke, pre svih Španca Peresa, a posle nekoliko pogođenih šuteva Efes je u 18. minutu prvi put došao do dvocifrene prednosti – 41:31.

Zvezda je posle tajm-auta zaigrala bolje, smanjila je na -5 poenima Jovića i Gudurića, a Efes je posle 20 minuta vodio sa 47:40 što je bio odličan rezultat za Zvezdu s obzirom na suđenje i igru.

Zvezda je na startu drugog poluvremena prošla na -5, ali onda je Efes u jednom napadu postigao šest poena i vratio je dvocifrenu prednost. Braun je zakucao uz namernu Simanića, a Koton je ubacio i trojku.

Imao je Efes potpunu kontrolu u tim trenucima, ali se Zvezda nije predavala. Serijom 8-0 prišla je na samo -4 u 27. minutu – 64:60.

Dve trojke ubacio je Dženkins, odbrana je zatvorila nekoliko napada domaćina i Perasović je morao da reaguje. Posle tog tajm-auta Osman i Tomas ubacili su trojke, Simonović je promašio, pa je Radonjić pozvao minut odmora – 70:60. Osman je potom ubacio još jednu trojku iz tranzicije, a Zvezda je imala -10 posle 30 minuta – 74:64.