Zvezda zasijala i zasenila Mega Vizuru

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Mega Vizuru u Hali sportova sa 89:76 u derbiju trećeg kola Superlige Srbije.

Crveno-beli sada imaju maksimalan učinak, dok je Mega na jednoj pobedi.

Tim Dejana Radonjića prelomio je meč početkom poslednjeg perioda, posle trojke Dženkinsa bilo je 77:62, domaći se nisu predavali, ali je Zvezda bez problema privela meč kraju.

Crveno-beli su bolje počeli meč, zahvaljujući Marjanoviću i Mitroviću poveli su 7:0, a Mega se upisala na semafor tek posle tri minuta igre i Milojevićevog tajm auta.

Mega se vratila u igru trojkama Varde i Krstića, ali i Zvezda je bila izuzetnio raspoložena u šutu spolja – dve je pogodio Lazić, a po jednu Dženkins i Simonović za 21:14. Crveno-beli su čuvali prednost, a trojkom Dragićevića na kraju prve četvrtine na prvi dvominutni odmor otišli su sa prednošću 26:18.

Mega je odlično počela drugi period, pre svih Veličković koji je vezao šest poena, a pogocima Dangubića i Miljenovića domaći su prišli na -1 (30:29) i naterali Radonjića da zatraži tajm aut.

Domaći su nastavili sa borbenijom igrom, nekoliko puta poentirali su uz faul, a posle pogotka Jokića sa distance Mega je prvi put povela na četiri minuta do kraja – 38:37.

Veličković je bio u naletu, pogodio je još jednu trojku, Mega je vodila sa 43:41, trojkom Mitrovića i košem Marjanovića Zvezda je preokrenula 46:43, ali je Miljenović uzvratio trojkom za 46:46 na kraju prvog poluvremena.

Zvezda je sjajno počela drugo poluvreme, trojkama Dragićevića i Nelsona, pa je Milojević odmah zatražio tajm aut – 52:46.

Tajm aut Radonjića dao je rezultat, Zvezda je do kraja četvrtine uspela ponovo da se odlepi i posle pogotka Blažiča bilo je 68:59 pred poslednjih deset minuta.

Posle bacanja Nelsona Zvezda je stekla dvocifrenu prednost (61:51), crveno-beli su igrali čvrsto u odbrani i neko vreme čuvali su tu prednost. Ipak, Mega se nije predavala i posle poena Krstića u kontri smanjila je na 62:57.

Zvezda je dodatno pojačala ritam u poslednjem periodu, Nelson je zaigrao čvršće u odbrani, pogodio je i jednu trojku, a posle polaganja Dženkinsa uz faul bilo je 77:62 na šest minuta do kraja.

Mega nije odustajala, Veličković je bio sjajan i upravo njegovim poenima domaći su prišli na -8, ali Dženkins trojkom odbija nalet.