Zvezda zasijala u Istanbulu: Crveno-beli briljantnom igrom savladali Galatasaraj

Košarkaši Crvene zvezde fenomenalnom partijom uspeli su da savladaju Galatasaraj u Istanbulu sa 91:68 (21:16, 31:19, 15:16, 24:17) u okviru 10. kola Top 16 faze Evrolige.

 

Ekipa sa Malog Kalemegdana je na taj način upisala i treću pobedu u ovoj fazi takmičenja, a ima i sedam poraza. Galatasaraj je posle ove utakmice usamljen na začelju Grupe E sa skorom 2-8.

U redovima gostiju šestorica košarkaša su bila dvocifrena. Najefikasniji je bio Jaka Blažič sa 19 poena (5/8 za dva, 3/3 za tri). Marjanović je upisao 14 poena, uz devet skokova. Osim njih, odlični su bili Dženkins takođe sa 14 (trojke 4/5), Mitrović i Cirbes su dodali po 12, a Kalinić 11 poena.

Trener Galatasaraja rotirao je desetoricu igrača koje je imao na raspolaganju, ali u takvoj postavci stvari vicešampion Turske nije bio kadar da se suprotstavi raspoloženoj ekipi Dejana Radonjića.

Još sredinom druge četvrtine postalo je jasno da crveno-beli idu ka ubedljivoj pobedi, a jedino što je domaćin uspeo jeste da tokom treće četvrtine smanji prednost Zvezde na pristojnih “-9”.

Na pogon Jake Blažiča gosti su ubrzo povratili dvocifrenu prednost, a do kraja meča obojica trenera rotirala su manje iskusne igrače koji su “otaljali” posao.

Crveno-beli u narednom kolu dočekuju Barselonu.