ZVEZDIN PROBLEM PRED DERBI: Prvotimac odvojen od ekipe zbog korona virusa

Samo pet dana pred 163. "večiti" derbi Crvena zvezda je objavila javnost da njen prvotimac Mirko Ivanić ima korona virus.

printscreen/youtube.com/Crvena zvezda

Vezista i uglavnom starter kod Dejana Stankovića je testiran pozitivno na Kovid-19 i odmah je smešten u izolaciju.

Klub iz Ljutice Bogdana uputio je saopštenje za javnost:

Fudbalski klub Crvena zveda obaveštava javnost da je prvotimac našeg kluba Mirko Ivanić pozitivan na koronavirus.

Čim je Ivanić osetio prve simptome testiran je i po dobijanju pozitivnog nalaza na korona virus on je odvojen od tima. Ekipa, stručni štab i svo osoblje, koje je u kontaktu sa prvim timom, je potom još dva puta testirano i svi su dobili negativan nalaz. Naravno, puleni Dejana Stankovića nastavili su normalan trenažni proces i pripreme pred 163. večiti derbi. Ono što je najvažnije, jeste da se Ivanić dobro oseća, tako da verujemo da će vrlo brzo biti na terenu.

Naš klub vrši testiranja igrača na virus Kovid-19 na svakih sedam dana i tako vrši mere prevencije neophodne da zdravlje svih zaposlenih.

Vezisti našeg kluba Mirku Ivaniću želimo brz i uspešan oporavak, da se što pre priključi ekipi u novim pobedama!”, stoji u saopštenju Zvezde.

U “prvom talasu” pandemije zaraženi u Crvenoj zvezdi bili su Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar, Veljko Nikolić, Branko Jovičić i Nikola Krstović.

Takođe, pozitivan na testu bio je i generalni direktor Zvezdan Terzić.