Zvezdin rođendanski poklon ‘Delijama’: Vojvodina ispraćena sa tri lopte u mreži!

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su rutinsku pobedu u derbiju 18. kola Jelen Super lige Srbije, Crveno-beli su na stadionu „Rajko Mitić” ubedljivo savladali Vojvodinu rezultatom 3:0.

Ekipa Nenada Lalatovića ovim trijumfom nastavila je trku za šampionskom titulom. Crveno-beli sada imaju 39 bodova, samo četiri manje od vodećeg Partizana, koji je danas slavio protiv ekipe Donjeg Srema sa 2:1.

 

Poraz Novosađana zadržao je tim Čukaričkog na trećem mestu tabele. „Brđani” imaju 35 bodova, dok je Voša četvrta sa 33 boda.

Ranije u subotu odigrano je pet mečeva, Čukarički je prekinuo niz od četiri pobede, a pobede su ostvarili Rad, Mladost i niški Radnički.

Zvezda je sigurnom igrom započela derbi sa novosadskim timom. Crveno-beli su od samog starta preuzeli kontrolu i vršili pritisak, da bi bukvalno iz prve šanse stigli do vođstva, pogotkom novajlije Džoša Parkera. 

Klub iz Ljutice Bogdana poveo je već u 5. minutu. Napad je tekao po desnom boku. Odbrana gostiju nije najbolje postavila ofsajd zamku, da bi Ristić proigrao Kataija. Bivši igrač Vojvodine je izbio sam ispred Milinković-Savića, uspeo da ga obiđe, ali je Parker, koji ga je pratio sa leve strane, bukvalno je ušao u šut svom saigraču i zatresao mrežu. Pogledajte pogodak OVDE.

 

Samo 180 sekundi kasnije Vojvodina je mogla da stigne do izjednačenja, na lucidnost Mijata Gaćinovića. Reprezentativac Srbije izveo je prekid sa desne strane iskosa, i kada su svi očekivali centaršut, gađao je bliži ugao gola Rajkovića, ali je kapiten Crvene zvezde bio oprezan i izbacio je loptu u korner.

Nastavila se otvorena igra na obe strane. Vojvodina je napadala i pretila. U 30. minutu Voša je imala šest udaraca na gol, a Zvezda samo jedan. 

Gosti nisu popuštali sa pritiskom, da bi domaći kaznili promašaje i ponovo preko Parkra stigli do dva pogotka prednosti. Saša Stojanović je poslao loptu iz prekida na penal, a Parker bio najbolji u skoku i samo je skrenuo u dalji ugao gola Milinković-Savića – 2:0. Pogledajte pogodak OVDE.

Drugo poluvreme počelo je fantastičnom koreografijom i vatrometo „Delija”.  Što su igrači ubrzo i nagradili. Posle samo osam minuta igre u nastavku videli smo novi pogodak, pošto je Luka Jović upisao prvenac na „Marakani” u 53. minutu.

Babić je pogrešio na sredini terena i otvorio kontru Zvezdi, zatim je Ristić proigrao Kataija koji u pravo vreme dodaje loptu do Jovića – a napadač crveno-belih iz klizećeg starta poslao loptu u bliži ugao gola – 3:0.

Napadala je Zvezda do samog kraja. Imala je već ogromno vođstvo, ali nije želela da stane. Ipak, rezultat od 3:0 ostao je na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka.