ZVEZDINA DECA NAPRAVILA ČUDO: Pobeda u Pireju za nokaut fazu Lige šampiona

Omladinci fudbalskog kluba Crvena zvezda pobedili su danas Olimpijakos sa 1:0 u poslednjem, šestom kolu grupne faze Lige šampiona.

printscreen/facebook.com/FK Crvena zvezda

Zvezdini omladinci su se plasirali u narednu fazu Lige šampiona pobedom od 0:1. Jedini strelac bio je Andrija Radulović u 41. minutu.

Trener omladinskog tima Crvene zvezde Slavoljub Đorđević rekao je danas da su mladi fudbaleri tog kluba pobedom nad Olimpijakosom i prolaskom u narednu fazu Lige šampiona napravili čudo.

– Čestitam mojim igračima na velikom uspehu koji su postigli. Malo je ljudi verovalo u njih. Ovo što su uradili kao najmlađi u Ligi šampiona, sa suženom rotacijom igrača, uz uporedno igranje domaćeg prvenstva je za svaku pohvalu. Imaju veliki karakter i pokazali su još jednom da Zvezda ne mora da brine za budućnost – rekao je Đorđević posle utakmice u Atini.

Zvezdini omladinci su pobedili Olimpijakos sa 1:0 i tako prošli u narednu fazu Lige šampiona kao drugoplasirani u Grupi B, iza Bajern Minhena, a ispred Totenhema i grčkog kluba.

– Ušli smo bojažljivo u taj meč, bio je težak trenutak za nas, imali smo i neke kikseve u prvenstvu, ali su na tom susretu videli da ne zaostaju za evropskim ekipama. Potom je došao susret sa Olimpijakosom i tu su videli da imaju kvalitet da prođu grupnu fazu. Ostvarili smo veliki napredak u prethodnom periodu, u svakom segmentu – kazao je Đorđević.

Čestitao je svojim igračima na napretku tokom sezone i zahvalio je rukovodstvu kluba, a pre svega Draganu Mladenoviću i Nikoli Jeliću.

– Svi su napredovali, svaka im čast. Želeo bih da zahvalim rukovodstvu Crvene zvezde, Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli, ljudima iz Omladinske škole, pre svih Draganu Mladenoviću i Nikoli Jeliću koji su jedini uz mene, verovali u ovu decu, kao i navijačima koji su nas maksimalno podržavali u svakom meču – istakao je Đorđević.

On nije želeo da razmišlja o potencijalnom rivalu u narednoj fazi, koga će Zvezda saznati u ponedeljak.

– Još su sveži utisci, nismo ni stigli da razmišljamo o tome. Ovo je bila kvalitetna grupa, igrali smo sa mnogo dobrim ekipama. Ko god da bude, to je dvomeč, nešto drugačije u odnosu na grupnu fazu. Ono što mogu da obećam je da će deca dati maksimum protiv bilo kog rivala – rekao je Đorđević.

Zauzeli su drugo mesto u Grupi B sa 11 bodova, tri manje od Bajern Minhena, četiri više od Totenhema i 10 od Olimpijakosa.